Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csak a győzelem elfogadható

2012. április 3. 17:16
A Veszprém FC labdarúgója, Leitold Tamás elemezi blogjában a csapat tavaszi szereplését a másodosztályú bajnokságban.

Az elmúlt hetekben tovább növeltük a pontjaink számát és most már az erős középmezőnyhöz tartozunk. Örömteli a tabellára pillantani, persze a mérkőzéseken a mutatott játékon még van mit javítani. Igaz, már a tavalyi tavaszhoz képest is nagyon nagy előrelépés, hogy az eddig lejátszott hat mérkőzésen négyszer győztünk, s egy-egy döntetlent, illetve vereséget értünk el. A társaság egyre jobban kezd összecsiszolódni, pályán belül és pályán kívül egyaránt kitűnően megértjük egymást. Úgy gondolom részben ennek is köszönhető, hogy ilyen jól szerepelünk, hiszen nagyon szép sikereket sikerült az elmúlt fordulókban elérnünk.


Leitold Tamás

Azt hiszem, nem kell kiemelnem, hogy az Üllői úton nagyon fegyelmezett játékkal tudtunk győzni. Ez pedig már alapjában véve egy hatalmas fegyvertény, mert a Fradi otthonéban mindenki bizonyítani és győzni szeretne. Nekünk ez sikerült, ami a következő mértkőzésekre hatalmas erőt és önbizalmat adhatott a tárasságnak.

Sajnos azonban a második fordulóból elhalasztott megyei derbin nem jött ki jól a lépés nekünk. A hét közben bepótolt mérkőzésen idegenben ötlettelenül játszottunk, aminek meg is lett az eredménye, mert még pontot sem sikerült szereznünk. Győzelmünk esetén pontszámban beérhettük volna a megyei riválisunkat, azonban a vereséggel messzebb kerültünk tőlük.

A következő mérkőzésen pedig pokolian nehéz mérkőzés várt ránk, mert a dobogóért harcoló Kozármislenyt fogadtuk. Tudtuk, hogy igazi erőfelmérő lesz ez a találkozó számunkra. Nem védekezésre rendezkedtünk be, hanem nyílt, győzelemre törő, közönségszórakoztató játékot szerettünk volna produkálni itthon a szurkolóinknak, ami részben meg is valósult. Ebben is előreléptünk a tavalyi bajnoksághoz képest, mert most a mérkőzések döntő hányadában nem a védekezésre kell helyeznünk a fő hangsúlyt, hanem a támadásokra. A Kozármisleny ellen is sok helyzetet dolgoztunk ki a második félidőben, de sajnos csak egy gólt sikerült elérnünk, ezáltal pedig pontosztozkodás történt. Minden mérkőzésünkből tudunk tanulni és így volt ez ezzel is. Kapitális hibák után kaptuk a gólt, és ha végén jobban koncentrálunk, akkor a győzelem is simán meglehetett volna. Azonban a mutatott játék ebben a szezonban akkor talán ezen a mérkőzésen volt eddig a legjobb.

A Szigetszentmiklós együttese is hasonló játékerőt képviselt, mint a kozármislenyi alakulaté. Tudtuk, hogy otthon nagyon erősek és az utolsó hét tétmérkőzésükön nem találtak legyőzőre. Egész héten készültünk rá, a mesterünk feltérképezte őket, és tudtuk, mivel nyerhetünk ellenük. A mérkőzésen pedig minden úgy történt, ahogy mi elterveztük. Az első tíz percben sikerült gólt szereznünk, majd az első félidőben még két gólt sikerült szereznünk. A második félidőben az eredmény tartására törekedtünk ezen felül a gyors kontrákra rendezkedtünk be. A vendéglátók helyzetet alig tudtak kialakítani, mi viszont még legalább két gólt rúghattunk volna. A győzelem azért így is megvolt és ez által a megyei rivális Ajkát sikerült a tabella utolérnünk és megelőznünk.

Előrefelé nézünk, szeretnénk minél több pontot szerezve minél jobb helyezést elérni ezért is volt szükség a hétvégén a sereghajtó ellen a három pont megszerzésesre. Tudtuk, hogy rendkívül nehéz lesz, szinte az eddig játszott mérkőzéseink közül a legnehezebb, amit a mérkőzés igazolt is. Nem játszottunk jól, de az akarással illetve a küzdeni tudással nem volt baj, ezáltal pedig ha nyögvenyelősen, is de sikerült megszereznünk a három pontot. Így tovább tudjuk üldözni az ellőttünk állókat és reméljük, a megkezdett veretlenségi sorozatunk sokáig ki fog tartani.

Legközelebb Győrbe látogatunk, ahol szeretnénk ismét jól teljesíteni és persze a győzelmeink számát tovább növelni. Tudjuk, hogy a visszajátszók miatt nem lesz könnyű dolgunk, de nekünk bármilyen csapat is legyen, velünk szemben csak a győzelem lehet az elfogadható. Hajrá VFC!

Leitold Tamás

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.