Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C

Újabb fárasztó héten vannak túl focistáink

2011. február 14. 10:14
A VFC labdarúgója, Leitold Tamás blogjában beszámol az együttes múltheti felkészüléséről, fókuszban a Kaposvár elleni meccsel.

A vasárnapi pihenőnap után a csapat hétfő este találkozott újra. Ekkor tudtuk meg mi is, hogy az eredetileg itthonra tervezett keddi edzőmérkőzésünket Kaposváron fogjuk játszani, méghozzá füves pályán. Mivel idén még egyáltalán nem voltunk rendes füves pálya közelében, örültünk, hogy tudunk ilyen talajon is játszani, még akkor is, ha tisztában voltunk azzal, hogy mindez szokatlan lesz számunkra. A hétfői edzés után jelölte ki a mester a másnapi utazó keretet. Az itthon maradottaknak pedig délután kellett edzésre jelentkezniük.


Leitold Tamás

Kaposváron igazi erőfelmérőben volt részünk, hiszen az élvonalban dobogós vendéglátók szinte a legjobb összeállításukban léptek pályára. Bár a legnagyobb név hiányzott Oláh Loránd személyében hiányzott a csapatukból, számunkra így is nagyon értékes volt a találkozó.

Az első félidőben egyetlen helyzetet láthattak a kilátogatók, akkor kapusunk bravúrral mentett kapufára. A két tizenhatos között folyt a játék, a kaposvári labdarúgók valamivel többet birtokolták a labdát, mint mi, de az említtet helyzetet leszámítva nem jutottak el a kapunkig. A játék képe a második félidőben sem változott, bár az NB I-es ellenfél ekkor még többet birtokolta a játékszert. Azonban lövésig és kapufáig mi jutottunk el, de nem tudtuk betalálni. A vendéglátóknak viszont a második félidő közepén jobboldali akciójuk után megszerezték a győztes találatot. A gól után szinte csak mezőnyben folyt a játék, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. A mérkőzés számunkra nagyon fontos volt a felkészülésünk szempontjából, hiszen végre füvön játszottunk és sikerült stabilan védekezni, amely a bajnokság során nagyon fontos lesz.

Szerdán és csütörtökön két edzést vezényeltek a mestereink. Kemény két nap volt, jócskán elfáradtunk, de tudjuk, hogy ezek az edzések később csak az előnyünkre fognak válni. Pénteken egy edzés szerepelt a programban, ahol egy felmérésen is teljesítenünk kellett.

Kemény, fárasztó hét volt mögöttünk, de szombaton várt még ránk egy felkészülési mérkőzés. A Hévíz együttesét fogadtuk a műfüves pályán. Mindenki egy félidőnyi játéklehetőséget kapott, azonban a héten végzett munka látszott a teljesítményünkön. A rúgott gólunkat leszámítva alig-alig tudtunk veszélye gólhelyzetet kialakítani, és mint hét közben Kaposváron, most is mezőnyben folyt inkább a játék. A következő héten újabb edzőmérkőzések várnak ránk, ahol reméljük, a támadójátékban is többet tudunk nyújtani majd.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.