Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 9. Gergely
Veszprém
10°C
2024. május 9. Gergely
Veszprém
10°C

Menekülés a kiesés elől

2011. május 6. 8:03
A veszprémi focicsapat játékosa, Leitold Tamás blogjában az elmúlt három forduló eseményeit elevenítette fel.

Egy vereséggel és két bravúros győzelemmel menekülünk a kiesés ellen. Kozármislenyben is meg volt győzelemre az esélyünk, de sajnos még egy döntetlent sem tudtunk elérni. Pedig a mérkőzést jól kezdtük, mi szereztük meg a vezetést és egészen az első félidő 43. percéig tartottuk is azt. Ekkor egy büntetővel egalizálta az eredményt a házi gazda. A második félidőben mezőnyfölénybe került a hazai csapat, de a félidő közepéig nem tudott nagyobb helyzetet kialakítani. Ekkor azonban jött a sajnos már szokásosnak mondható kiállításunk, és ezek után már több nagyobb helyzete is volt a mislenyi csapatnak. Egészen a 86. percig álltuk a rohamokat, de ekkor a házigazdáknak sikerült gólra váltani az emberelőnyt, illetve a mezőnyfölényt. A gól után már nem tudtunk megújulni, így egy fájó vereséget kellett elkönyvelnünk.


Leitold Tamás

A következő héten mindenképp javítani szerettünk volna Fradi második csapata ellen. Tudtunk, hogy rendkívül nehéz mérkőzés vár ránk, nem tudtuk hány játékos fog az első keretből visszajátszani. Készültük és minden áron nyerni akartunk. Parádés első félidőt sikerült produkálnunk, melynek révén a szünetre háromgólos előnnyel tudtunk vonulni. A második félidőre azonban kicsit visszaesett csapat lendülete és inkább a fővárosiak akarata érvényesült. Két-három remek kontránk nekünk is volt, amelyekből gólt tudtunk volna elérni. Ezzel a mérkőzéssel rendkívül fontos három pontot szereztünk meg a kiesés elleni harcban.

Az elmúlt heti ellenfelünk ismételten egy NB I-es gárda második együttese volt. Azonban a Videoton második csapata vezeti Nyugati csoport táblázatot. A találkozó esélyesei nem mi voltunk, de bíztunk magunkban és tudtuk, ha csapat fegyelmezetten és az edzői utasításokat betartva játssza le a kilencven percet, akkor pontot, vagy pontokat tudunk szerezni. Szervezetten és fegyelmezetten játszunk, még akkor is, ha a hazai együttes szerezte meg az első félidő közepén a vezetést. Azonban ezek után nekünk sikerült kapufát majd gólt is szereznünk, és félidőre döntetlennel tudtunk pihenőre menni. A második félidő elején főleg mezőnyben folyt a játék, majd egy kontratámadás után sikerült a vezetést is megszereznünk. Az utolsó 15-20 percben a Videoton nagy erőket mozgósított a pontmentés érdekében, de fegyelmezett védekezéssel és igazi csapat munkával meg lett a tavaszi szezon első idegenbeli pontszerzése, amely egyben győzelmet is jelentett.

A forduló meglepetését ez által mi okoztunk és reméljük a hétvégén, a soron következő mérkőzésen újra tudunk bravúr pontot vagy pontokat gyűjteni. Ekkor ugyanis a második helyezett Gyirmótot látjuk vendégül, és újra megmutathatjuk, hogy igenis helyünk van ebben az osztályban. A mérkőzés esélyesei akárcsak múlt héten, ismét nem mi vagyunk, de újabb meglepetést szeretnénk okozni, ezúttal hazai pályán! Bízunk benne, hogy fegyelmezett, okos játékkal ismét tudunk egy bravúrt okozni. Hajrá VFC!

Leitold Tamás

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.