Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 9. Gergely
Veszprém
10°C
2024. május 9. Gergely
Veszprém
10°C

Sikeres felkészülés után pocsék nyitány

2011. szeptember 1. 21:39
A megyeszékhely focicsapatának játékosa, Leitold Tamás az együttes felkészüléséről és az első két forduló tapasztalatiról számolt be.

Úgy gondolom, rendkívül jó felkészülést sikerült zárnunk idén nyáron. Az edzőmérkőzések között voltak erősebb, illetve gyengébb csapatok is. Ezeken a találkozókon gyakorolni tudtuk a különböző taktikai elemeket, de rendkívül hasznos volt az állóképesség fejlesztés szempontjából is.


Leitold Tamás

A meccseken a Mester próbálta beépíteni a nyáron igazolt labdarúgókat. Az új, illetve az ifjúsági együttesből felkerült játékosok hamar és gond nélkül beilleszkedtek. Átlagosnak mondható a csapat összetétele is, mert vannak rutinos játékosaink, akiket a fiatalok jól kiegészítenek. A csapat belső harmóniája tökéletes, az új játékosokat gyorsan befogadtuk, és úgy gondolom, jó közösséget alkotunk.

Sajnos azonban az idénykezdet már nem ment olyan simán, mint az edzőmérkőzések. Sopronban hiába játszottunk jól, s az első félidőben és hiába vezettünk 2:0-ra, harminc perc alatt sikerült lerombolnunk azt, amit a nyáron kemény munkával felépítettünk. Elvesztettük a mérkőzést, pedig a jó nyitány rendkívül fontos lett volna.

Megalapozhatta volna a szezonunkat, s ami még fájóbb, hogy a második fordulóban a megyei rivális Ajka együttesét sem tudtuk legyőzni. Sajnos hazai pályán tettük mindezt, pedig a kilátogató szurkolóink megérdemelték volna, hogy győztesen nyissuk itthon a szezont. Hiába játszottunk az Ajka ellen a második félidőben mezőnyfölényben, hiába alakítottunk ki legalább három százszázalékos ziccert, ezen a mérkőzésen képtelenek voltunk a kapuba találni. Ezen mindenféleképpen javítanunk kell az elkövetkező mérkőzéseken, hogy a kidolgozott helyzeteinket szinte hibátlanul kihasználjuk.

Ezen a téren remélem, hogy már a hétvégi Fradi II elleni mérkőzésen tudunk javítani és végre megszerezzük az első pontjainkat idén. A Fradi ellen azt hiszem senkit, sem kell motiválni, hiszen az ország egyik legpatinásabb klubját fogadjuk, ami úgy vélem, mind a játékosoknak, mind a szurkolóknak nagy élményt jelenthet. Reméljük ezt az élményt gólokkal és három ponttal tudjuk még jobban fokozni.

Az biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk, mert a hétvégén az NB I-ben a válogatott szereplése miatt nincs forduló, s az edzőcserén átesett Ferencvárosnál biztos sok fiatal, első keretbeli visszajátszó fog szerepelni ellenünk. De megijednünk nem szabad, nekünk csakis egy célunk lehet a kilencven perc alatt: a győzelem. Hiszem, hogy ez meglehet, s az elmúlt két forduló hibáit így valamelyest korrigálni tudjuk. Bár az biztos, hogy a most elhullajtott pontok még nagyon hiányozni fognak ebben az évadban is. De most a legfontosabb a hétvégi mérkőzés, azon belül is, hogy a győzelem meg legyen akármilyen áron is. Hajrá VFC!

Leitold Tamás

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.