Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 9. Gergely
Veszprém
14°C
2024. május 9. Gergely
Veszprém
14°C

Túl a legjobb és a legrosszabb meccsen

2011. október 14. 8:24
A Veszprém FC hátvédje, Leitold Tamás blogjában a Győr II elleni győztes és az MTK elleni vesztes csatát veszi górcső alá.

Az elmúlt két forduló mérlege egy győzelem és egy vereség. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy a győztes meccs alkalmával a csapat az idény eddigi legjobb játékával meggyőző győzelmet aratott, míg utána a szezon leggyengébb játékával nagyarányú vereséget szenvedtünk.


Leitold Tamás

A győztes mérkőzésen a Győr II együttesét láttuk vendégül, amelyben több játékos az ETO NB I-es keretének tagja. Ezen a mérkőzésen nekünk szinte minden összejött, az ellenfélnek meg szinte semmi. Az első tíz percben mindkét kapu előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, azonban az első gólt nekünk sikerült megszereznünk miután átvettük a játék irányítását, és ekkor már nem volt kérdéses, hogy a találkozót ki fogja megnyerni.

A mérkőzés összképe alapján teljesen megérdemelten nyertünk ekkora arányban is, sőt ha jobb lett volna a helyzetkihasználásunk, még nagyobb arányú is lehetett volna a különbség a végén. Mindenben felülmúltuk a fiatal győri csapatot. A párharcokat megnyertük, labdabirtoklásban mi voltunk a jobbak, s talán ami a döntő volt, mi mozogtunk labda nélkül többet.

Az MTK együttese ellen az esélytelenek nyugalmával léphettünk pályára. A közvélemény előre leírt bennünket, és mindenki úgy gondolta, hogy a kék-fehérek könnyedén felülmúlnak minket. Sajnos ez is történt, pedig mi nem erre készültünk egy héten át. A védekezésre akartuk elsősorban helyezni a hangsúlyt, majd a megszerzett labdákból gyors kontrákat vezetni. Azonban ez már a második percben megdőlt, hiszen egy eladott labda után a fővárosiak megszerezték a vezetést. Mi pedig a kapott gól hatására teljesen megzavarodtunk, aminek eredményeként pár perc múlva szinte újra gólt rúgattunk a házigazdákkal.

Nos, itt a mérkőzés szinte el is dőlt, mert mi nem tudtunk újítani, helyzetig is alig-alig jutottunk el az első félidőben. Az MTK sorra alakította ki a helyzeteit, amiből a félidőig még egy gólt tudott szerezni. A második félidőben a szépítő találatnak örülhettünk, de a játék képe nem változott. Ezt a mérkőzést gyorsan el kell felejtenünk és hazai pályán javítanunk kell a Budaörs ellen.

A hétvégi mérkőzés azért is fontos, mert győzelem esetén le tudjuk szakítani a Budaörs gárdáját. Ez a jövőre nézve nagyon fontos lenne, hiszen a következő két fordulóban is esélyesek vagyunk a pontszerzésre, így optimális esetben a középmezőnybe tudnánk kerülni az őszi fordulók végére. De először is hétvégén kötelező a győzelem. Hajrá VFC!

Leitold Tamás

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.