2023. március 30.
//
Zalán névnap

Mocsai: hatvan percen át jól játszottunk

2012. január 8. 22:29
MKSZ
Mocsai Lajos szövetségi kapitány a németek elleni idegenbeli, 22-21-es győzelem után úgy értékelt, hogy csapata hatvan percen keresztül komoly teljesítményt nyújtott.

– Vasárnap délelőtt egy precíz analízis keretében átnéztük a németek elleni első mérkőzésünket, és igyekeztünk korrigálni a hibákat Magdeburgban, ahol telt ház és egy kemény hangulatot teremtő közönség előtt léptünk pályára. Úgy érzem, hogy amíg Brémában kétszer tizenöt percen keresztül sikerült jó és kreatív kézilabdát játszanunk, addig ezúttal hatvan percen át komoly teljesítményt nyújtottunk, így érthetően boldog a csapat – nyilatkozott Mocsai Lajos az MKSZ oldalán.

– Nagy tempójú mérkőzés volt, a kevés gól is mutatja, hogy a védelmek, így a mi védelmünk is jól teljesített. Az első napon még akadtak problémáink a németek átlövő- és beálló-játékával, ám ezúttal nagyrészt sikerült levédekeznünk az ellenfelet, és a kapusaink is egy klasszissal jobb teljesítményt nyújtottak, mint szombaton. Támadásban Császár Gábor vezetésével, remek irányító-játékkal rukkoltunk elő, és a csapat tagjai között eloszlottak a gólok. Sokat cseréltem ezúttal is, hogy mindenki lehetőséget kapjon, okosabbak lettünk a két németországi mérkőzés után. Úgy vélem, erre a teljesítményre építhetünk, és a csapat saját magától is egy harcos, jó teljesítményt vár az Európa-bajnokságon – fogalmazott a szövetségi kapitány.

vehir.hu
Melczer Zsolt