Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Cél a bronzérem!

2012. április 20. 16:12
Az ISF - Középiskolás Kézilabda Világbajnokságon a Jendrassik-Venesz középiskola csapata a bronzéremért küzdhet, mivel kikapott a németektől.

ISF - HANDBALL CROATIA (Varazdin) 2012. 04.14-22.
Középiskolás Kézilabda Világbajnokság

Jendrassik-Venesz Veszprém (magyar) – Németország: 20:25 (8:11)

Jendrassik-Venesz Veszprém:
Borbély, Rózsavölgyi (kapusok), Szudár, Krápitz, Strannig 4, Márton 7, Ligetvári 3, Hrobár, Sztárai, Horváth D. 5, Goór, Nemes, Pócz-Nagy 1, Végh
Edző: Salamon István, Horváth Péter
Kiállítások: 10 perc (+ 2 kizárás) ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/2 ill. 2/1.
Játékvezetők: Henrik G. Nielsen, Cristian Hauser (dánok)

Először is örülni kell, mert magyar középiskolás fiú kézilabdacsapat még soha nem került az elődöntőbe, másrészt pedig az élet elvett a csapattól valamit: annak lehetőségét, hogy döntőt játszhasson. A fiúk akartak, küzdöttek, még a diákok szülei is buzdították őket a helyszínen, jó hangulatot teremtve a mérkőzéshez.

Magyar szempontból nem indult jól az összecsapás. Többször emberhátrányba kerültünk, és az egyébként jó erőket képviselő német gárda könyörtelenül kihasználta az előttük adódó lehetőségeket. Igaz, néha felborult a pálya, hiszen a sípmesterek nem adtak egyenlő esélyeket, ellenfelünk pedig könyörtelenül kihasználta a kínálkozó lehetőségeket. Még a szünet előtt sikerült 3 gólra felzárkózni. Sajnos az első félidő krónikájához tartozik, hogy Goór Kristóf piros lapot kapott, így ő nem játszhat a bronzmérkőzésen.

A második félidő elején egy teljesen más magyar csapatot láthattunk. A védekezés és a támadás összeállt, egy kis időre átvettük a vezetést. Ekkor a németek a legjobbkor kértek időt, rendezték a soraikat, és nem engedték ki a győzelmet a kezükből. A második 30 percben az addig derekasan küzdő magyar csapat elfáradt, és már csak rohanni tudott az eredmény után. Sajnos Stranigg János is piros lapot kapott, így ő sem vehet részt a 3. helyért zajló mérkőzésen. Az élet elvett a fiúktól valamit, de lehetőséget kaptak a szép befejezéshez…
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.