Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Negyedik lett a Jendrassik

2012. április 21. 14:46
Az ISF - Középiskolás Kézilabda Világbajnokságon a Jendrassik-Venesz középiskola csapata a negyedik helyet szerezte meg, miután kikapott az osztrákoktól.

ISF - HANDBALL CROATIA (Varazdin) 2012. 04.14-22.
Középiskolás Kézilabda Világbajnokság

Jendrassik-Venesz Veszprém (magyar) – Ausztria 17:21 (9:10)

Jendrassik-Venesz Veszprém:
Borbély, Rózsavölgyi (kapusok), Szudár 4, Krápitz, Márton, Ligetvári 7, Hrobár, Sztárai 2, Horváth D. 3, Nemes, Pócz-Nagy 1, Végh
Edző: Salamon István, Horváth Péter
Játékvezetők: Jagic, Milakovic (horvátok)

A középiskolás világbajnokság zárónapján osztrák sógoraink vártak a magyar csapatra a 3. helyért megrendezett mérkőzésen. A sors furcsa fintora, hogy a nyitónapon velük kezdtük a tornát, és az utolsó napon ellenük fejeztük be a küzdelmeket.

Az együttes jól kezdte a mérkőzést, hamar 4 gólos előnyre tettünk szert. Úgy nézett ki, hogy a mai napon minden bejöhet, a csapat jól védekezett, látványos támadásokat vezetett, melyeket jól kihasználva góllal fejezett be. 8:4-nél emberhátrányba kerültünk, az osztrák alakulat pedig a félidőre 1 gólos előnyt harcolt ki.

A második félidő elején 3 góllal elhúzott tőlünk az ellenfél, sajnos csak rohanni tudtunk az eredmény után. Fiaink elfáradtak, és a csapat megérezte Strannig és Goór hiányát, nem tudtunk kellőképpen frissíteni, és a támadások befejezésénél is akadtak gondjaink. A mérkőzés vége előtt 1 perccel egygólos hátrányban hétmétereshez jutottunk, melyet sajnos nem tudtunk értékesíteni, Sógoraink pedig három szépségdíjas góllal eldöntötték a harmadik hely sorsát.

A jendrassikos fiúk (az összes nevet érdemes megjegyezni, mert még találkozni fogunk velük a későbbiekben) minden tapsot és tiszteletet megérdemelnek, a középiskolás világbajnokságot az előkelő 4. helyen zárták.

Másik magyar csapatunk (a győri Bercsényi iskola) a dánok legyőzésével a 3. helyet szerezte meg.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.