Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Magyar tehetség, spanyol tudás

2012. szeptember 4. 13:15
Az MKB Veszprém spanyol játékosokkal és edzővel kiegészülve vág neki a következő évadnak, hangzott el a szeptember negyedikén, a Veszprém Aréna konferenciatermében tartott sajtótájékoztatón.

Hajnal Csaba, az MKB Veszprém Sportigazgatója beszámolt róla, hogy az elmúlt két évben nem sikerült a kézilabda csapatnak a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolcba bejutni. Elmondta, most még nagyobb a tét, hiszen csak egy magyar csapat juthat be direktben a BL-be, a második helyezettnek selejtezőt kell játszania.

Az MKB Veszprém sportigazgatója közölte azt is, eddig soha ennyi bérletet nem adtak el, és lehet, hogy hamarosan meg kell szabni egy határt, hisz a vendégeknek is helyet kell biztosítani a mérkőzésekre.


Hajnal Csaba

Hajnal Csaba elmondta, a klub szeptember elsejétől részvénytársaság formájában működik tovább. Elhangzott, a klub hamarosan megköti az újabb szerződését az MKB Bankkal, és még egy olyan szponzorral, amelyről még nem árulhat el részleteket. Hozzátette, ez a lépés három évre előre biztosítja az egyesület működésének anyagi feltételeit, ami a mai gazdasági válságokkal tűzdelt világban hatalmas eredmény.

Carlos Ortega, a csapat új vezetőedzője közölte, Császár Gábor sérülése és az olimpia hátráltatta a csapat felkészülését, de megpróbálják ebből a helyzetből is a lehető legtöbbet kihozni. A vezetőedző méltatta az MKB játékosainak hozzáállását és teljesítményét, a taktikán viszont még lát csiszolnivalót.


Carlos Ortega és Xavi Sabate

Xavi Sabate, a másodedző, célul tűzte ki, hogy egy remek csapatot kovácsoljon. Hozzátette, ez egy hosszú út lesz, és rengeteg idő kell majd hozzá. A másodedző szerint az edzésmunka jól halad, és már kialakult az egymásba vetett kölcsönös bizalom. Elmondta, egy jó játékos megnyerhet egy mérkőzést, de egy bajnoksághoz egy jó csapat kell.

Chema Rodriguez, a csapat spanyol játékosa elismerő szavakkal illette új társai tehetségét és hozzáállását. Úgy véli, a spanyol taktikai tudással kiegészülve az MKB Veszprém egy rendkívül ütőképes csapat lehet.


Chema Rodriguez és Nagy László

Nagy László, a klub Barcelonából hazavásárolt játékosa elmondta, hogy nem voltak problémái a hazatéréssel, beilleszkedéssel. Elárulta, a társaival nagyon jó viszonyt ápol, és reméli ez a csapat játékán is meg fog látszani.

Carlos Ortega a sajtótájékoztatót azzal zárta, annak ellenére, hogy az olimpia kifárasztotta a játékosokat, így is igyekeznek a maximumot nyújtani mind a holnapi FTC-PLER Budapest elleni mérkőzésen, mind az egész évadban. 

Horák János
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.