Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
11°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
11°C

Látványos forintgyengülés, most fogyott el a nagyok türelme?

2013. május 31. 15:41
A Magyar Nemzeti Bank a héten tizedik egymást követő alkalommal csökkentette az alapkamatot. Ezzel az irányadó kamatláb 4,5%-ra süllyedt.

A nemzetközi befektetők mindezidáig folyamatosan, rendületlenül vásárolták a magyar államkötvényeket és a forintot. A tegnap-tegnap előtti kereskedésben azonban valami megváltozott. De nagyon.

A legfontosabb kérdés a magas  hozamú forint erősödése mögött ez idáig az volt, hogy meddig nézik rezzenéstelen arccal a külföldi hitelezők azt, hogy a portfóliójukban egyre nagyobb súllyal szereplő, magas hozamú forintalapú eszközök alól fokozatosan vágják ki a kamatot a gazdaságélénkítés jegyében.

Hát… lehet, hogy mostanáig!

Ha ez így van, bár nem biztos… akkor a forintstabilitás megbillenése aggályos lehet a további csökkentések szempontjából. Ez pedig arra késztet minket, hogy újragondoljuk a forintpiaci trend alakulásának kilátásait. Nagyobb sansza annak van, hogy a forintgyengülés ellenére is folytatódnak a kamatvágások. Ez azonban így egyre gyengébb és volatilisebb forintot feltételez, ha mást nem az euró jegyzése akár a 300-305-ös ársávba is visszamehet.

Lámpi Ferenc
Buda-Cash Brókerház Zrt

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.