2023. június 8.
//
Medárd névnap

Veszprém rali – murvateszt

2013. július 4. 18:06
TBR Racing
Bútor Róbert és Tagai Róbert a sólyi erdőben kijelölt, gyors ritmusú, tempós pályán melegített a jövő hétvégi Veszprém-ralira.

A murvás pályákban az a legjobb, hogy lehet egy kicsit improvizálni. Ez nem újdonság, mégis, ha hosszú szünet – értsd: téli hónapok és aszfaltos versenyek – után újra murvás utakon autózik az ember, az nagyon felszabadító érzés.

Bútor Róbert számára is az volt – a Peugeot-pilóta szerdán 100 kilométert tesztelt a 207 Super2000-essel, s új navigátorával, Tagai Róberttel. Nem nehéz kitalálni, a jövő hétvégi Veszprém-ralira melegítettek a fiúk a sólyi erdőben kijelölt, gyors ritmusú, tempós pályán.

Fotók: TBR Racing

„Többet teszteltünk, mint eredetileg terveztem, de kellett időt adnom magamnak, hogy visszarázódjak. Egyrészt ki kellett jönnöm kicsikét a miskolci bukásból, másrészt elég keveset mentem még murván a 207-essel. A határokat nem feszegettem, de ahogy gyűltek a kilométerek, érezhetően folyamatosan gyorsultam. A végén már úgy éreztem, egész jó tempót megyünk” – nyilatkozta Bútor Róbert, aki azt is hozzátette, bár csábító, hogy murván többet improvizálhat az ember és nem kell annyira precízen vezetni, mint aszfalton, azért megpróbált nem túl sokat keresztbe menni.

„Ha háttal érkezel meg minden kanyarba, az nem túl gyors megoldás, úgyhogy muszáj fegyelmezettnek lenni, de azt is bizonyította ez a nap, hogy a Peugeot-val szépen lehet keresztbe menni. Az új futóművek szenzációsak: az autó átmegy mindenen, szépen ugrik és nagyon magabiztosan áll az úton. Csak még el kell hinnem, hogy ennyire gyorsan lehet vele menni. De ehhez idő kell és kilométerek kellenek” – mondta Bútor, akit természetesen arról is kérdeztünk, vajon miként tudott hozzá alkalmazkodni új navigátora, Tagai Róbert. A pilóta elmondta, annak rendje és módja szerint felírták a pályát, és már az első alkalommal is tökéletesen együtt tudtak dolgozni. Tagai jó ütemben, jó stílusban adta vissza az információkat, úgyhogy mindketten jó szájízzel várják a versenyt.

„Nagyon élveztem, hogy végre megint versenyautóban ülhetek – mosolygott Tagai Róbert. – Szerintem elég hamar megtaláltuk az összhangot, jó hangulatban töltöttük el ezt a napot. Robi nem kér mást, mint mások, nem kéri máshogy az információkat, úgyhogy elég hamar összeszoktunk.”

Az országos bajnokság 3. futamát július 13-14-én tartják Veszprém környékén, a viadal össztávja 525.55 kilométer, amiből a 10 gyorsasági szakasz 144.9 kilométer.

vehir.hu

További cikkek

Pedagógusnap Veszprémben: a vár ereje nem a falakon, hanem a várvédőkön múlik
Pedagógusnap Veszprémben: a vár ereje nem a falakon, hanem a várvédőkön múlik
Idén is átadták a Ranolder-díjakat Veszprémben, amivel rendszerint a város pedagógusait tüntetik ki minden évben. Az ünnepségen Porga Gyula polgármester a pedagógus társadalom jelenlegi helyzetéről is kendőzetlenül beszélt, megtartva az ünnepség méltóságát és a tanárok iránti tiszteletet.
A mentőállomásra kellett kihívni a tűzoltókat
A mentőállomásra kellett kihívni a tűzoltókat
Veszprém vármegyében - főleg Zirc környékén - is megdolgoztatta a tűzoltókat a szerdai eső.
Úszó vb: huszonnyolc magyar indul Fukuokában
Úszó vb: huszonnyolc magyar indul Fukuokában
Sós Csaba szövetségi kapitány véglegesítette a fukuokai világbajnokságra utazó magyar úszóválogatott névsorát, mely alapján a medencés számokban 28 versenyző indul majd Japánban. Természetesen a Balaton Úszó Klub Veszprém két klasszisa, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid is ott lesz a seregszemlén.
Két újabb épülettel lett gazdagabb a Veszprémi Petőfi Színház
Két újabb épülettel lett gazdagabb a Veszprémi Petőfi Színház
Elkészült a Veszprémi Petőfi Színház új épületegyüttese az Óvári Ferenc utcában, ami számos színházi háttérmunkának ad otthont, de bizonyos része a közönségnek is nyitott lesz.
Bankkártyával fizetnek külföldön a magyarok
Bankkártyával fizetnek külföldön a magyarok
Idén külföldre a magyarok 32 százaléka tervez utazni, közülük 83 százalék jelezte, hogy utazása során bankkártyával vagy okos eszközzel kíván fizetni - mondta a Visa Magyarországért felelős területi vezetője az utazási és az azokhoz kötődő fizetési szokásokat vizsgáló felmérésüket ismertető sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.