2020. július 9. // Lukrécia névnap

Elkészült az inkubátorház Várpalotán

2013. július 23. 10:19
A XXI. századnak megfelelő helyet biztosít minden itt letelepedő vállalkozásnak a most átadott irodaház - vélekedett Talabér Márta, Várpalota polgármestere.

A város gyarapodását emelte ki köszöntőjében Talabér Márta a napokban átadott Inkubátorház átadása kapcsán, továbbá kiemelte, új munkahelyek is létesülhetnek itt, amire nagy szüksége van a városnak, egyben biztosította a projekt kivitelezőit, az önkormányzat lehetőségéhez mérten segíti őket, hiszen ez mindenki érdeke.

Talabér Márta és Bőr Attila az ünnepélyes szalagátvágáson

Bőr Attila, a kivitelező Balatoni Invest 2001 Kft. ügyvezetője az épület bemutatása kapcsán elmondta, az inkubátorház létrehozásának célja, hogy egy korszerű technikával felszerelt épületben, kedvezményes bérleti díjakkal és szolgáltatásokkal ideális feltételeket teremtsen a helyi és térségi mikrovállalkozások számára, biztosítva számukra a szükséges szakmai szolgáltatások hozzáférését. Elhangzott, összesen 35 irodahelyiséget alakítottak ki, az egész épületben megújuló energiaforrást használnak a klimatizálásra és a fűtésre egyránt. A négyszintes házat a mozgáskorlátozottak is kényelmesen használhatják.

Az impozáns épület várja a vállalkozókat

A beruházás összes költsége közel 300 millió forintot tett ki, a projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg 147 613 201 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás mellett.

Cseh Zoltán
2020. július 9. // Lukrécia névnap