Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A kormányhivatalok megkezdték a parlagfű elleni védekezés ellenőrzését

2015. április 20. 15:37 // Forrás: mti
A megyei kormányhivatalok munkatársai hétfőtől azt is ellenőrizhetik, hogy a gazdák megtesznek-e mindent a parlagfű ellen.

Az úgynevezett határszemleprogram idén a parlagfű elleni védekezés helyszíni ellenőrzésével folytatódik, így júliustól már jelentős bírságra számíthatnak azok, akiknek a földjén allergiát okozó gyomnövényt találnak - tették hozzá. Parlagfüves területről magánszemélyek, civil szervezetek is tehetnek bejelentést a hatóságoknál.

A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület vasárnap közleményben tájékoztatta az MTI-t, hogy a helyszíni ellenőrzések júliustól október közepéig tartanak majd. A határszemlékről szóló tájékoztatót az ország összes önkormányzata megkapta.

további cikkek
Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  tegnap 12:56 Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak A kormány Ifjúsági garancia plusz programja négy pillérre épül: bértámogatásra, lakhatási és utazási támogatásra, valamint átképzésre - ismertette Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. 2024. április 16. 11:48 Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19 A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.