Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„A Balatonparton balatoni bort kell inni!”

2015. június 24. 20:07 // Forrás: címlapfotó:tastyvino
Aki a legjobb balatoni borokat kóstolná meg, nem kell körbeutaznia a Balatont. A borászok jönnek el hozzá péntek este a Baricska Csárdába!

A Balatoni Kör és balatonfüredi Baricska Csárda már második alkalommal szervezi meg a Sétáló kóstoló nevű borkóstolóját, ami nem a csendes asztal melletti üldögélésről szól, hanem a meghívott borászok nedűinek ízleléséről, a jó hangulatról, és a kellemes muzsikáról.

Rizlingek, Furmintok, Chardonnayk, Rajnai Rizlingek és Rozék. Az italokat személyesen a Jásdi, a Légli, a Sabar, a Konyári, a Szent Donát, a Villa Tolnay, a Szeremley, a Bezerics, a Bujdosó és a Laposa borászai mutatják be közönségnek.

Balatoni Kör: 2014-ben a Balaton legismertebb borászai és vendéglátósai fogtak össze, hogy tegyenek a tópart turizmusáért illetve gasztronómiájáért, melynek célja az egész évben élvezhető Balaton. A hagyományos tömegturizmushoz képest magasabb szintre kívánják emelni a gasztronómiát. A tavalyi alapító tagok között a Bergmann cukrászat, a Kredenc Borbisztró, a Jásdi Pince, a Szent Donát Birtok, és a Baricska Csárda neve is megtalálható.

A június 26-ára megváltott jeggyel a tíz kiváló borász 2-2 fajta borát kóstolhatjuk korlátlan mennyiségben, melyhez a harapnivalókat a Chianti Gourmet Delicate és a Bergmann Cukrászat szolgáltatja olívabogyós sonkatál és egy továbbgondolt boros krémmel töltött Bergmann-krémes formájában. A zenei aláfestésről pedig Káló Zoli cigányzenekara és a Kredenc Sound System gondoskodik.

Káló Zoli és a cigányzenekarKáló Zoli és a cigányzenekar

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.