2018. július 22., vasárnap
Magdolna névnap

Kutya jó buli

  • 2015.08.10
    05:30
Egy kutya csodákra képes. Szeret, figyel rád, kedvedbe jár, szórakoztat, hasonul hozzád. De persze el kell vinni pisilni is.

Egy kutya maga a csoda. Akinek még nem volt, nem is tudja miről is beszélek. A kutya belesimul az életedbe, hatalmas önismeretre késztet, miközben szórakoztató. És imád téged, olyan nagy szeretettel, figyelemmel van feléd, hogy az elképzelhetetlen, leírhatatlan. Amikor hazaérsz örömmel fogad. Legyen az hajnalban, fáradtan, ittasan, szomorúan. Ő örül neked!

Mellette pedig igazi társasági esemény is. Hiszen egy sétáltatás során új világot ismerhetsz meg. Találkozhatsz, ismerkedhetsz új emberekkel. Politikusoknak kimondottan ajánlott, mert egy kutya segítségével mindent megtudhat választóiról. Ha gyerek van a családban, annak pedig egy kutya a legjobb barátja.

A kutya maga a rekreáció, a pihenés. Egyedül sétáltathatod este, reggel. Magadba lehetsz a gondolataiddal, csak úgy létezhetsz, ha nem akarsz beszélgetni. Igaz ennek a töltődésnek van egyedi formája, a kocsma séta. Vagyis szegény kutya a kocsma előtt vagy bent várja a gazdit, amikor az megissza a 2x2 decijét négyszer.

De ne feledkezzünk meg a felelősség részéről sem. A kutyát nem dobhatjuk ki, mert meguntunk. Mert ő ránk bízta az életét, nélkülünk ő kiszolgáltatott. El kell fogadnunk a szokásait. Bizony ők is tudnak önfejűek lenni. Teljesen nem változtathatjuk meg. Figyelni kell igényeire: mozgás, etetés, itatás…. Ha tömbházban lakunk, vigyázni kell a szomszédaink elvárásaira is. Ha félnek tőle, azt orvosolni, megérteni kell, nem háborút indítani. Reggeli, napközbeni, esti pisikörútakat ne a lépcsőházba intézzünk. És takarítsunk magunk után, még akkor is ha nem lát senki sem.

Ő is igényli az orvosi ellátást, a higiéniát. Macskával ellentétben nem öntisztulók a kutyák. Tisztítani, fésülni kell a szőrét, takarítani a helyét.

Ha ezekre nem figyelünk, akkor a kutyából gond, probléma, feszültségforrás lehet. Ami nem csak a családban, baráti körben, de a lakókörnyezetben is sok-sok gondot okozhat nekünk.

Lili, 1 éves törpetacskó

Két hónaposan került hozzánk, és mára teljes jogú családtag lett. Pontosan ismeri napirendünket és azonnal felismeri lelkiállapotunkat. Pontosan tudja, a családban kitől, mire számíthat, ki, mit enged meg számára.

Kislányunk társa. Hihetetlen átéléssel tud babázni és boltost játszani. Legjobban frízbizni szeret. Bírja az utazást. Türelmes, kedves.

Annyira a család részének tekinti magát, hogy úgy érzi, hogy mindenünk közös. Még az étel is. Azt szokták mondani, nem lop, csak nem hagyja elpazarolni az ételt. Figyelni kell, mit hagyunk elől, mert nagyon fürge. Ez az ő gyengéje.