2021. március 8.
//
Zoltán névnap

Megfuttatuk Veszprémet

2015. szeptember 20. 14:00
Közel ezren álltak rajthoz vasárnap a negyedik alkalommal megrendezett Vehir Futógálán.

Vasárnap negyedszerre hívtuk futni olvasóinkat azzal a céllal, hogy egy családi program keretében népszerűsítsük a rendszeres mozgás egészségmegőrző szerepének fontosságát. Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk, így szikrázó napsütésben közel ezer résztvevő rajtolhatott el a História kertből.

Az általános iskolások csapatversenye mellett 2 kilométeres kocogó, 7 kilométeres, 3x7 kilométeres váltó, valamint 21 kilométeres félmaraton várta a sportolni vágyókat a IV. Vehir Futógálán.

A közös bemelegítés után, reggel kilenckor több százan rajtoltak el a História kertből, hogy teljesítsék a legrövidebb, két kilométeres kocogó távot. Fél órával később útjára indult a hét kilométeres mezőny is. Itt a nők közül Ladányi Fruzsina, a férfiak közül pedig Minczér Albert szakíthatta át a célszalagot.

A 3x7 kilométeres váltó versenyen a női csapatok közül a FUTARÁTÓT 1. versenyzői értek először célba, a férfi csapatok közül pedig a KaszusGabciFazi hármas győzedelmeskedett.

A huszonegy kilométer hosszú félmaraton távnak már csak a legfelkészültebb jelentkezők vágtak neki. Az aranyérmet Kovács Ida és Kiss Áron vehette át Porga Gyula polgármestertől.

A verseny további eredményeit a Vehir futógála oldalán tettük közzé. Az eseményen készült képgalériánk pedig hamarosan a vehir.hu oldalon lesz elérhető.

Csepely Máté
Domján Attila

További cikkek

Rekordszámú stranddal folytatódik a Mozdulj Balaton! programsorozat
Rekordszámú stranddal folytatódik a Mozdulj Balaton! programsorozat
Minden korábbinál több önkormányzat, illetve strand csatlakozott a 2004-ben indult, Mozdulj Balaton! strandi szabadidős sportprogram-sorozathoz, amelyet idén 18,1 millió forintos költségvetésből terveznek megvalósítani - derül ki a rendezvénysorozatot menedzselő Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) legutóbbi ülésén elfogadott tervekből.
ITM: több mint ezer elektromos kerékpár vásárlását támogatja a kormány
ITM: több mint ezer elektromos kerékpár vásárlását támogatja a kormány
Több mint ezer újabb elektromos kerékpár vásárlását támogatja a kormány a legutóbb zárult pályázati forduló eredményeként - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.
Eplényben húszezer általános iskolás ismerkedhet meg ingyen a síeléssel
Eplényben húszezer általános iskolás ismerkedhet meg ingyen a síeléssel
Húszezer általános iskolás diák számára válik elérhetővé az ingyenes síelés és a hódeszkázás Eplényben a 2020/21-es szezonban.
Pénteken rajtol a 12. Országfutás
Pénteken rajtol a 12. Országfutás
Péntektől jövő vasárnapig tart a 12. Országfutás elnevezésű szabadidősportos rendezvény.
Nagy László teljesítette élete első maratoniját
Nagy László teljesítette élete első maratoniját
Sikeresen teljesítette a SPAR Budapest Maraton negyvenkét kilométeres távját a korábbi válogatott kézilabdázó Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója.