Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
1°C

Megfuttatuk Veszprémet

2015. szeptember 20. 15:00
Közel ezren álltak rajthoz vasárnap a negyedik alkalommal megrendezett Vehir Futógálán.

Vasárnap negyedszerre hívtuk futni olvasóinkat azzal a céllal, hogy egy családi program keretében népszerűsítsük a rendszeres mozgás egészségmegőrző szerepének fontosságát. Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk, így szikrázó napsütésben közel ezer résztvevő rajtolhatott el a História kertből.

Az általános iskolások csapatversenye mellett 2 kilométeres kocogó, 7 kilométeres, 3x7 kilométeres váltó, valamint 21 kilométeres félmaraton várta a sportolni vágyókat a IV. Vehir Futógálán.

A közös bemelegítés után, reggel kilenckor több százan rajtoltak el a História kertből, hogy teljesítsék a legrövidebb, két kilométeres kocogó távot. Fél órával később útjára indult a hét kilométeres mezőny is. Itt a nők közül Ladányi Fruzsina, a férfiak közül pedig Minczér Albert szakíthatta át a célszalagot.

A 3x7 kilométeres váltó versenyen a női csapatok közül a FUTARÁTÓT 1. versenyzői értek először célba, a férfi csapatok közül pedig a KaszusGabciFazi hármas győzedelmeskedett.

A huszonegy kilométer hosszú félmaraton távnak már csak a legfelkészültebb jelentkezők vágtak neki. Az aranyérmet Kovács Ida és Kiss Áron vehette át Porga Gyula polgármestertől.

A verseny további eredményeit a Vehir futógála oldalán tettük közzé. Az eseményen készült képgalériánk pedig hamarosan a vehir.hu oldalon lesz elérhető.

Csepely Máté
Domján Attila
további cikkek
Megnyitott az eplényi sípálya szabadidősport Megnyitott az eplényi sípálya Megnyitott az eplényi sípálya, a téli sportok kedvelői egyelőre az A1-es pályát és a tanulópályát használhatják - közölte a Síaréna Vibe Park közösségi oldalán hétfőn. 2023. december 4. 14:14 Július 27-én lesz a 2024-es Hervis Balaton-átevezés szabadidősport Július 27-én lesz a 2024-es Hervis Balaton-átevezés A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) jövőre július 27-én rendezi meg a hetedik Hervis Balaton-átevezést, amelyre február elsejétől lehet majd nevezni. 2023. december 3. 21:56 Adventi tájfutás és adománygyűjtés szabadidősport Adventi tájfutás és adománygyűjtés A Veszprémi Honvéd SE december 3-án 10.30 és 12.00 között jótékonysági futást rendez a Veszprémi Családsegítő számára, ahova minden érdeklődőt szeretettel várnak. 2023. november 30. 22:39 Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban szabadidősport Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban A közel 4500 résztvevővel lezajlott Valeo-Rotary Futónap eredményei alapján 2 millió forint értékben adott át hasznos sporteszközöket a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a VEDAC november 28-án, a Városi Stadion futófolyosóján. Az októberben megrendezett, a VEB2023 által is támogatott „Fuss az Iskoládért!” programon a létszámarányosan legtöbb diákot megmozgató Veszprém vármegyei iskolákat díjazták. 2023. november 30. 22:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.