Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 9. Gergely
Veszprém
11°C
2024. május 9. Gergely
Veszprém
11°C

A pillangó-nap

2016. február 14. 23:16
Mi, ha nem a Valentin-nap a legjobb alkalom arra, hogy egy kicsit elgondolkozzunk a mai párkapcsolatokon?! Hiszen ahogy változik a világ, úgy változnak az emberi viszonyok is. Méghozzá sokak szerint nagyon rossz irányba.

A Valentin-nap érdekes mód az egyik legmegosztóbb ünnep. A szinglik utálják, mert ilyenkor szinte minden arra emlékezteti őket, hogy egyedül vannak. Akik párkapcsolatban élnek, azok pedig lépten-nyomon azt hangoztatják, hogy nem csak Valentin-napon kell szeretni egymást. Ez persze jogos.

két mód a valentin-nap ünneplésérekét mód a valentin-nap ünneplésére

De ha van anyák napja, karácsony, nőnap, akkor miért ne lehetne megünnepelni a szerelmet is, ami állítólag a világ legszebb érzése. Anyukánkat is szeretjük az év minden napján, mégis jól esik neki, hogy van egy különleges nap az évben, amikor ezt tudatjuk is vele. Az ünnep pont attól válik ünneppé, hogy nincs minden nap. Ilyenkor kicsit kiemelkedhetünk a hétköznapokból, együtt lehetünk szeretteinkkel, adhatunk és kaphatunk.

A bajt én abban látom, hogy sokan eszköznek használják ezt a napot arra, hogy kirakatba tegyék a kapcsolatukat, és mindenáron tudassák boldog-boldogtalannal, hogy nekik bizony most bejött az élet, amiért nem kell otthon, takaróba csavarva jégkrémet zabálva sorozatot nézniük.

Mások rutinszerűen vesznek valamit a párjuknak, kötelességből elmennek valahova, és örülnek, hogy van egy nap, amikor végre történik valami, és ami kicsit színesebb, mint a szörnyű, szürke, feszült hétköznapok.

Mint az élet minden területén, szerintem Bálint napján is az arany középutat kell megtalálni.

Nem február 14-ével van a baj, hanem az év többi napjával, amikor nem teszünk semmit a kapcsolatunkért. Szuper, hogy van egy nap az évben, amikor kitalálhatunk együtt valami jó programot, de egy egészséges stabil kapcsolat kialakításához minden nap tenni kell.

Ahhoz sosem kell jeles nap, hogy odafigyeljek a partneremre, kimutassam a szeretetemet, és éreztessem vele, hogy számíthat rám, bízhat bennem.

A Valentin rossz megítéléséhez szerintem nagyban hozzájárul az, hogy adtunk neki egy tömény, cukormázas, rózsaszín, ömlengős –szóval teljesen irreális – jelleget. Vagyis nem is annyira mi, hétköznapi emberek, hanem az áruházak, a reklámok és mindazok, akik valamiféle szolgáltatást akarnak ránk sózni, és egy újabb ünnepből hasznot húzni. Akciós a csoki, a virág, a plüssök, a Facebook mással sincs tele, csak a szuper nyereményekkel, amikhez bárki hozzájuthat csupán egy megosztással. És ezek ölik meg az intimitást.

Ami engem illet, nem hiszem, hogy ennek a napnak a drága ajándékokról, a giccsről és a képmutatásról kell szólnia, inkább arról, hogy azzal töltsük, ami mindkét félnek örömet szerez.

Szabó Virág
további cikkek
Film az élet: híres jeleneteket újraalkotva utazik ez a pár Hétvezér Film az élet: híres jeleneteket újraalkotva utazik ez a pár Bizonyára mindenkivel megesett már, hogy utazás közben, ikonikus filmes és sorozatos helyszíneken járva egy picit a „fikció része lett”: pózba vágta magát és úgy tett a kamera előtt, mintha az adott filmjelenet hőse lenne. Többségünk esetében ez csak spontán poénkodás, akad azonban, aki egyenesen erre szervezi rá a nyaralását. 2024. május 5. 22:24 Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar Hétvezér Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar A csattanót az elején lelövöm: minden korosztályt beleértve a magyarok átlagosan 4 óra 49 percet tévéznek egy nap. Ezzel hazánk a top 10-ben van világszinten, ami azért is furcsa, mert egyre többször hangzik el a mondat: „Nekem tévém sincs, vagy már rég felmondtam a kábelszolgáltatónál. Csak a Netflix van.” Akkor mégis hogyan jön ki a matek? Kik ezek a tévéfüggő emberek és mit néznek a fekete dobozban? 2024. április 22. 1:29 Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében.    2024. április 14. 22:06 A vegán életmód és a fogadtatása Eszter A vegán életmód és a fogadtatása Nem, ez nem egy táplálkozási tanácsadás lesz arról, miként érdemes jó és megfelelő tápanyagú termékeket a szervezetünkbe vinni, csupán azon tapasztalatokat osztom most meg, amelyekkel egy kezdő, félig vegán szembesülök az elmúlt időszakban, ami a környezet reakcióját illeti. 2024. április 7. 22:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.