Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C

A futball-láznak annyi, az olimpia vigasztalhat

2016. augusztus 5. 13:56
Nemzeti ügyből újra nevetség tárgya lett a magyar labdarúgás. Utolsó klubcsapatunk is elbukott az európai porondon.

Megannyi, utolsó percben szertefoszlott álom után Magyarország labdarúgó-válogatottja tavaly novemberben kiharcolta a részvételt az Európa-bajnokságra. A Norvégia elleni pótselejtező visszavágóját a veszprémi Sport sörözőben követtük barátaimmal. Meglett férfiak arcán potyogtak a könnycseppek az évtizedek óta várt siker láttán. Még akkor sem, legvadabb álmaimban sem gondoltam, hogy egy nemzet állhat majd a magyar labdarúgás mögé.

Az Eb-szereplés aztán megmutatta, micsoda társadalmi erő lakozik a labdarúgásban. Tízezrek vonultak ünnepelni az utcára, piros-fehér-zöldbe bújt az ország, mindenki a válogatott sikerében fürdött. Ami talán ennél is fontosabb volt számomra, kreatív, felépített, tudatos játékot láttam a magyar válogatottól, amely hátrányban sem rezzent össze, s leírni is furcsa, megérdemelt döntetlent játszott a későbbi Eb-győztes Portugáliával.

Magyar győzelmet ünneplő tömeg az Óváros térenMagyar győzelmet ünneplő tömeg az Óváros téren

A csoportgyőzelem után az egyik legnehezebb ellenfél, a világranglista második belga válogatott megmutatta, van még hova fejlődnie a nemzeti tizenegynek. Egy barátom úgy fogalmazott, soha nem volt ilyen boldog egy négygólos vereség után. És igenis, volt miért mosolyogni, Magyarország az Eb meglepetéscsapataként óriási előrelépést mutatott.

Valami hasonló produkciót vártam klubcsapatainktól is. Azt, hogy szívvel-lélekkel, ha kell, csúszva-mászva tegyenek meg mindent a sikerért. Kijózanító pofonokat kaptam. Az idehaza egyeduralkodó, válogatott labdarúgók sorát felvonultató Ferencváros, a jóval szerényebb lehetőséggel rendelkező albán ezüstérmessel, a Partizanival szemben maradt alul, és búcsúzott rögtön a Bajnokok Ligájától. Mindezt gyenge, ötlettelen futballt mutatva, s égbekiáltó ziccereket kihagyva.

MTI fotó: Koszticsák SzilárdMTI fotó: Koszticsák Szilárd

Az MTK és a Debrecen sem hagyott mélyebb nyomot a nemzetközi porondon, mindkét csapat búcsúzni kényszerült az Európa Liga második körében.

A Videoton bírta legtovább, a fehérváriak bátor játékot produkálva csütörtök este hosszabbítás után kényszerültek megadásra esélyesebb dán ellenfelükkel szemben. Így ismét európai kupacsapat nélkül telik az ősz. Az okok sokrétűek, de az eredmény mindenképp lesújtó, egy lépést sem tettünk előre az előző évekhez képest.

Karnyújtásnyira az olimpia, bízom benne, hogy Hosszú Katinkáék egyhamar feledtetik klubfutballunk újabb égését.

Zatkalik Dániel
további cikkek
,Hogyan legyél influencer' gyorstalpaló Dóri ,Hogyan legyél influencer' gyorstalpaló Marketing szempontból a legjobb fogás az élő szövet reklámtábla-ipar, amikor az ész és a tehetség nem kell, hogy párosuljon se egymással, se semmi egyébbel.   tegnap 22:05 Nem minden vadállat férfi, de minden férfi… Nem minden vadállat férfi, de minden férfi… Rendkívül furcsa, provokatív kérdést tett fel hét nőnek nemrégiben egy népszerű, külföldi tiktoker. A kérdés így szólt: inkább egy medvével, avagy sokkal inkább egy idegen férfival találkoznának egy elhagyatott erdőben? 2024. május 12. 21:18 Film az élet: híres jeleneteket újraalkotva utazik ez a pár Hétvezér Film az élet: híres jeleneteket újraalkotva utazik ez a pár Bizonyára mindenkivel megesett már, hogy utazás közben, ikonikus filmes és sorozatos helyszíneken járva egy picit a „fikció része lett”: pózba vágta magát és úgy tett a kamera előtt, mintha az adott filmjelenet hőse lenne. Többségünk esetében ez csak spontán poénkodás, akad azonban, aki egyenesen erre szervezi rá a nyaralását. 2024. május 5. 22:24 Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar Hétvezér Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar A csattanót az elején lelövöm: minden korosztályt beleértve a magyarok átlagosan 4 óra 49 percet tévéznek egy nap. Ezzel hazánk a top 10-ben van világszinten, ami azért is furcsa, mert egyre többször hangzik el a mondat: „Nekem tévém sincs, vagy már rég felmondtam a kábelszolgáltatónál. Csak a Netflix van.” Akkor mégis hogyan jön ki a matek? Kik ezek a tévéfüggő emberek és mit néznek a fekete dobozban? 2024. április 22. 1:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.