Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Parkoló épül a Vasas-pályánál, változások a Stadionnál

2016. december 15. 12:50
A Stadiont és a Jutasi úti sportcentrumot érintően is döntött csütörtökön a Közgyűlés.

Egy lépéssel közelebb kerültünk a Stadion felújításához. Az eddig az állam tulajdonában és a Pannon Egyetem vagyonkezelésében álló ingatlant az önkormányzat igyekezett megszerezni: igényelték az ingyenes önkormányzati tulajdonba vételt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. azonban csak az ingyenes vagyonkelezési szerződés megkötésére hajlott. Az önkormányzat vagyonkezelési szerződése január 1-jén lép hatályba, innentől pedig lehetősége lesz minőségi fejlesztéseket indítani. Erre a szükséges forrás is rendelkezésre áll majd, mivel a kormány a Modern Városok Programban az ügy mellé állt.

A fejlesztési program több elemből tevődik össze, amely keretében az önkormányzat már koncepcionális szintű tervi előkészületekkel rendelkezik. A koncepcióterv megvalósításában a Modern Városok Program keretén túl számítanak a területet intenzíven használó szövetségek anyagi közreműködésére, illetve a munkacsarnok esetében az Integrált Területi Programban tervezik az energetikai megújítást 250 millió forint értékben.

Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a korábbi vagyonkezelő Pannon Egyetem kiszorulna a Stadionból: az önkormányzat együttműködési megállapodást kötött az oktatási intézménnyel annak érdekében, hogy az egyetem a továbbiakban is változatlan feltételek mellett férjen hozzá a létesítményhez.

A stadion üzemeltetője az elmúlt időszakban a Veszprémi Egyetemi Stadion Nonprofit Kft. volt, amely tulajdonosai a Kft. végelszámolással történő megszüntetését határozták el. Feladatait a jövőben a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. veszi át.

A Jutasi úti sportközponthoz kapcsolódó teljes körű üzemeltetési, karbantartási, hibaelhárítási, - javítási és gondnoksági tevékenységek ellátására évente közbeszerzési eljárást folytatnak le, méghozzá úgy, hogy a területet két részletben kezelik. A bontásra azért volt szükség, mert a Magyar Labdarúgó Szövetséggel együttműködésben létrehozott 40 x 60 méteres futballpálya nem kizárólagosan és nem elsődlegesen az utánpótlás-nevelés céljait fogja szolgálni, így működtetésére más szempontok érvényesek, mint a sportcentrum többi területére.

Ezen a 5706 m2 nagyságú területrészen található labdarúgó pályák és kiszolgáló létesítmények teljes körű üzemeltetési, működtetési feladatainak ellátását az FCV Sportszervező Kft. nyerte el, míg a másik, két helyrajzi számon összesen 19595 m2 nagyságú területrészen található labdarúgó pályák és kiszolgáló létesítmények teljes körű üzemeltetési, működtetési feladatainak ellátásával a Veszprémi Foci Centrum Utánpótlás Sportegyesületet bízták meg. Mindkét szervezet kérvényezte, hogy az általa üzemeltetett területet haszonkölcsön jogcímén térítésmentesen használhassa.

Jó hír, hogy bővülnek a parkolási lehetőségek a pálya mellett, részben TAO-támogatásból. A tervezett bruttó 17.653.000 Ft forrásból 379 m2 nagyságú területen 22 db új, közforgalom számára nyitott parkoló kiépítésére lesz lehetőség. Az útra merőleges parkoló állásokat a sportlétesítmény területén alakítják ki az Erdész utcáról biztosított ráfordulással, a meglévő kerítésszakasz elbontása, új kerítés és zöldfelület biztosítása mellett. A parkolók megvilágítása a jelenlegi közvilágítással megoldott. Az Erdész utca parkolóépítési szakaszának ellentétes (déli) oldalán mintegy 76 méter hosszan új járdát építenek a meglévő fák megtartásával, akadálymentes kialakítással. A parkolófelület és a járda térkő burkolattal készül, míg a beruházással érintett útszakasz aszfalt felülete új kopóréteget kap. A beruházáshoz kapcsolódó kivitelezési munkálatoknak 2017. június végéig kell lezárulniuk.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26 Újraélesztik a Veszprém-kártyát, bemutatkozott az új rendőrfőnök Újraélesztik a Veszprém-kártyát, bemutatkozott az új rendőrfőnök Komoly kedvezmények várnak a veszprémiekre: új tartalommal töltik meg a Veszprém-kártyát. Erről is döntött a képviselő-testület a januári közgyűlésen.  2024. január 23. 17:17 A diákok mellett a kismamák is egy vonaljegy áráért vehetnek bérletet februártól A diákok mellett a kismamák is egy vonaljegy áráért vehetnek bérletet februártól Utazási kedvezményekről döntött a közgyűlés csütörtökön, és megpecsételődött a hulladékszállítást végző VHK Nonprofit Kft. sorsa is. Összefoglalónk az év utolsó képviselő-testületi üléséről. 2023. december 14. 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.