2018. május 21., hétfő
Konstantin névnap

A fejlődés és előrelépés éve volt 2016

A mögöttünk hagyott esztendő számos történését röviden úgy lehetne összefoglalni, mint a fejlődés és az előrelépések éve Veszprémben - fogalmazott Ovádi Péter, a Fidesz-KDNP önkormányzati frakcióvezetője, aki újévi gondolatait osztja meg olvasóinkkal.

"Bár látványos beruházásokból a korábbi évekhez képest kevesebbet adtunk át 2016-ban, mégis előreléptünk olyan fejlesztések előkészületeiben, amelyek Veszprém jövőbeni arcát nagymértékben formálni fogják és reményeink szerint széles körben a veszprémiek elégedettségére szolgálnak majd. Ilyen például a belváros szívében újabb körforgalmak kialakítása, vagy az új sportuszoda megépítése. Nincs olyan városrész, ahol ne terveznénk valamilyen fejlesztést. A tavalyi év kemény munkájának köszönhetően, 2017-ben több beruházás esetében elindulhatnak a konkrét kivitelezési munkálatok is. Ugyanilyen fontos és polgármester úr szavaival élve, történelmi jelentőségű volt a megyeszékhely életében tavaly májusban Orbán Viktor miniszterelnök úrral kötött megállapodás is. A Modern Városok Program keretében nevesített projektek szintén városunk XXI. századi sikerességének a megalapozói.

2016-ot a Fiatalok évének hirdettük meg Veszprémben. Örülök, hogy a számos ifjúsági kezdeményezést és programot, amelyeket elindítottunk, a fiatalok pozitívan fogadták és éltek a Veszprém kínálta lehetőségekkel. Büszke vagyok arra, hogy elindult egy olyan párbeszéd ennek a generációnak a tagjaival, ami nem csak a 2016-os év eseményeiről szólt, hanem Veszprém hosszú távú jövőképének formálásában is véleményt alkottak és számos építő kritikát, javaslatot is megfogalmaztak. A veszprémi fiatalok megmutatták, hogy számíthat rájuk a város, nekünk pedig kötelességünk biztosítani, hogy ők is számíthassanak Veszprémre.

A jövőben is szeretnénk fenntartani ezt a partneri kapcsolatot, és amit elindítottunk 2016-ban, azt megerősíteni és tovább folytatni az idei esztendőben is.

2017 még látványosabb év lesz, mint a mögöttünk hagyott időszak, terveink szerint beruházások fognak elindulni, ennek eredményeképp bővül a helyi gazdaság és Veszprém folytatja sikeres útját."