2018. június 18., hétfő
Levente névnap

Akadémiai Díjban részesült dr. Gelencsér András

A Magyar Tudományos Akadémia 188. közgyűlésének május 8-i nyilvános ünnepi ülésén kiemelkedő tudományos munkássága elismeréseként az MTA Elnöksége Akadémiai Díjban részesítette dr. Gelencsér András levegőkémikust, a Mérnöki Kar Környezettudományi Intézetének egyetemi tanárát, a Pannon Egyetem rektorát.

Az 1960-ban alapított Akadémiai Díjat az MTA Elnöksége adományozza évente 10-12 kiemelkedő tudományos tevékenységet végző, természetes személy kutatónak vagy kutatócsoportnak az utolsó öt évben elért, már értékelhető kutatási eredmény, szakkönyv, publikáció, közlemény elismerésére.

Az idei évben összesen tizenöt kutató részesült kiemelkedő tudományos munkássága elismeréséül Akadémiai Díjban. Az eseményen átadták a külhoni magyar tudósok tevékenységét elismerő Arany János-életműdíjat, a tudományos ismeretterjesztésért járó Akadémiai Újságírói Díjat, valamint a kereskedelem és ipar területén elért eredményeket elismerő Wahrmann Mór-érmet is. A kitüntetéseket Lovász László, az MTA elnöke adta át.