2018. június 19., kedd
Gyárfás névnap

Pályázattal, játékbörzével készülnek a gyereknapra

Különleges gyereknapi eseménnyel készül május 27-ére a Veszprémi Petőfi Színház és a Veszprém TV.

– A Petőfi Színház hagyományos gyereknapi programjához ezúttal a Veszprém Televízió és a Kukkantó Baráti Kör Egyesület is csatlakozott. Meghirdették a Játékország – játékbörze című kezdeményezést, melynek lényege a csere-bere: a gyerekek továbbadhatják megunt játékaikat, elcserélhetik azokat – tájékoztatott Kellerné Egresi Zsuzsa, a teátrum igazgató-helyettese. Egyúttal azt kérte, hogy aki szeretne játékokat hozni a csereprogramra, az jelezze előre a részvételét a titkarsag@petofiszinhaz.hu címen, hogy standot tudjanak biztosítani neki. A jelentkezési határidő május 23.

A játékbörze ötletét Morgan Matilda, a Gyulaffy iskola hetedikes tanulója, a Kukkantó gyermek-műsorvezetője is jó ötletnek tartja, mint elmondta, minden gyereknek vannak olyan játékai, amiket már nem használ, és jó érzés tudni, hogy ezek nem vesznek kárba, hanem örömet okozhatnak egy másik gyereknek.

A gyereknapi rendezvényen a színház a hagyományos programokról is gondoskodik: a színpadon zenés, szórakoztató műsort láthatnak majd az érdeklődők, akik többek között a Csermák Antal Zeneiskola növendékeinek előadását is megnézhetik, de természetesen színpadra lépnek a színház művészei is. A gyerekeket játékos programokkal is várják, és ezen a napon a gyermekbérleteket is akciós áron lehet megvásárolni.

– Az a legfontosabb, hogy szeressük a gyerekeket, és ez a program teljes mértékben erről szól – mondta Somody Zsuzsa, a Kukkantó Baráti Kör Egyesület elnöke. Hozzátette: pályázatot hirdetnek Veszprémi vakáció címmel, amire 6-14 éves kor közötti gyerekek verseit, meséit, prózáit várják Veszprémhez kötődő családi élményekről. A szeptember végéig tartó pályázaton nem csak veszprémi lakos gyerekek vehetnek részt, hanem bárki, aki akár egy nyaralás, kirándulás alkalmával városunkba látogat.