Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kész Zoltán újból árnyékra vetődött

2018. március 29. 8:29
A független országgyűlési képviselő állítása szerint mindent elkövet azért, hogy ne csorbulhassanak az önkormányzatok jogai, a kampányfogáson túl azonban érdemi munkára már nem futja tőle.

Kész csütörtök reggel az Óváros téren sajtótájékoztató keretében számolt be arról, milyen lépéseket tett eddig az önkormányzati jogok megvédése érdekében. Mint mondta, korábban az összes képviselőjelöltnek elküldött egy nyilatkozatot, amelyben a jelöltek kijelentik, hogy megakadályoznak minden olyan törvényalkotói szándékot, amely ellehetetlenítené az önkormányzatokat.

Bár Kész Zoltán előszeretettel riogat az önkormányzatok megszűnésével, Orbán Viktor februári veszprémi látogatása idején egyértelműen leszögezte, erről szó sincs: „A rendszer alkotmányos fundamentumai szilárdak, nem látom okát, hogy ehhez hozzányúljunk. A kétezer fő alatti településeken sem számolunk fel semmit, Magyarországon minden településnek lehet polgármestere és önkormányzata, akkor is, ha csak négyen élnek ott.” mondta akkor a miniszterelnök.

A független országgyűlési képviselő szerint a Fidesznek azonban nem lehet hinni. Arról ugyanakkor Kész egy szót sem szólt, hogy a levelek fogalmazásán túl az önkormányzatok tényleges szereplőit, a polgármestereket hogyan segítette. Tábori Ferenc, Hárskút polgármestere a napokban éppen azért marasztalta el Kész Zoltánt, mert a képviselő a megválasztása óta eltelt három évben a körzetében található települések nagy részét egyáltalán nem látogatta, a polgármesterekkel nem alakított ki valós kapcsolatot a problémák megvitatására. Kész szerint ez természetesen nem igaz, különben is, egy polgármesternek nem joga, hanem kötelessége együttműködni vele, amit Tábori megszegett. A felvetéseket teljes körűen érintő választ azonban nem adott, csak egy arrogáns, személyeskedő feleletet.

Ahogy arra az állításra sem érkezett válasz tőle a mai napig, miszerint megfenyegetett egy polgármestert, amiért azt nyilatkozta, hogy a képviselő még csak kérdés szintjén sem kereste meg őt, miben segíthetne.

Kész Zoltán eddigi munkája azt mutatja, nem fontos számára a kistelepülések önkormányzata, csak a saját céljaira használná őket, de nem tekinti igazán partnernek őket.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. 2024. április 22. 16:29 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.