Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Folytatódhat Veszprém fejlődése

2018. március 29. 19:54
Ovádi Péter Porga Gyulával tartott lakossági fórumot csütörtök este a Hangvillában. A polgármester szerint akkor fejlődhet Veszprém, ha csapatban gondolkozunk.

A választók régi igénye volt, hogy jobban megismerjék a veszprémi fejlesztéseket- kezdte csütörtök esti beszámolóját Porga Gyula polgármester, aki Ovádi Péterrel, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltjével tartott közös fórumot a Hangvillában.

Porga Gyula a 2010 utáni Veszprém fejlődéséről és a jövőben megvalósuló tervekről beszélt a hallgatóságnak. Elmondta, 2010 előtt kritikus volt az önkormányzatok működése, ám a kormány az 1300 milliárd forintos adósságkonszolidációval és a 2011-es önkormányzati törvénnyel kiszámíthatóbba és nyugodtabbá tette azok működését. Ennek egyik eredménye, hogy a városok ma már szabadon gazdálkodhatnak pénzeikkel.

A városvezetés előtt számos cél lebegett az elmúlt 8 évben. Egyik ilyen volt a kulturális intézményrendszer megújítása, melynek során megépült az Agóra és a Hangvilla Veszprémben- mondta Porga Gyula, majd emlékeztetett, számos fejlesztés kapcsolódik a mostani városvezetéshez.

Az utóbbi években újult meg a Ringató óvoda, a Kabay egészségház, a Táncsics utcai rendelő, megújult a zeneiskola homlokzata, végrehajtották a teljes belvárosi rehabilitációt, a Séd völgy is újjáépült, és az állatkert is ezekben az években ment át egy soha nem látott fejlődésen- csak hogy néhányat említsünk.

A jövőbeni tervekről kifejtette, a Modern Városok Program közel 80 milliárd forintos támogatásának köszönhetően további fejlődés várható Veszprémben. Tervek közt van az Aranyosvölgyi tudáspark, a Szakipark és a volt szentkirályszabadjai reptér iparterületté való bővítése.

-Előttünk áll még a Veszprémi Petőfi Színház felújítása, a Veszprém Aréna bővítése, az uszoda építés, valamint egy jégcsarnok felhúzása és az atlétikai stadion fejlesztése is-mondta.

Porga szerint azonban ezek a nagy volumenű fejlesztések csupán eszközök ahhoz, hogy továbbra is hosszútávon fenntartható, erős közösségi élettel rendelkező várossá váljon Veszprém. Olyanná, ahol az emberek szeretnek élni, büszkék városukra, és itt tervezik jövőjüket.

Ahhoz, hogy ez így legyen, fontos csapatban gondolkodni, és nem érdemes kockáztatni, hisz a fejlesztések nagy része a mostani kormánynak és az együtt gondolkodásnak köszönhető- hangsúlyozta. Szerinte szükség van arra, hogy Ovádi Péter csapatjátékával Veszprémnek és a térségének újra egy elérhető és országosan látható képviselője legyen.

Navracsics Tibor ex-képviselő és uniós biztos szerint országgyűlési képviselőnek lenni nem csak ideológia, hanem emberi minőség kérdése. "A jó országgyűlési képviselőnek lelkiismeretesnek és alázatosnak kell lennie. Olyannak, aki a közösséget szolgálja"- utalt Ovádira, akiben szerinte minden Veszprémi megtalálhatja számítását és biztonságát.

Ovádi Péter és Navracsics TiborOvádi Péter és Navracsics Tibor

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. 2024. április 22. 16:29 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.