2019. március 26., kedd
Emánuel névnap

Ovádi: az igazi munka most kezdődik

Megtartotta első sajtótájékoztatóját a veszprémi térség új országgyűlési képviselője.

Vasárnap meggyőző fölénnyel választották országgyűlési képviselővé a Fidesz-KDNP jelöltjét, Ovádi Pétert. Ovádi a szavazatok 49,45%-át begyűjtve 24900 ikszet kapott, míg a második helyezett Kész Zoltán majd tízezer szavazattal kevesebbet, 15551 voksot gyűjtött. Ez arányaiban 30,89%-ot jelent. A harmadik helyezett a Jobbik jelöltje, Varga-Damm Andrea lett 13,25%-kal.

Ovádi Péter a választókörzet új parlamenti képviselőjeOvádi Péter a választókörzet új parlamenti képviselője

Az összesen 24 települést, köztük Veszprémet is magában foglaló választókerületet mostantól Ovádi Péter képviseli a parlamentben. Hétfőn megtartott sajtótájékoztatóján köszönetét fejezte ki azok felé, akik éltek demokratikus jogukkal, és elmentek szavazni. Kiemelte, a választókörzetben és Veszprémben is az országos átlagnál többen mentek el voksolni.

Országos részvétel: 69,5%

Választókörzet: 73,41%

Veszprém: több mint 75%

„Szeretném megköszönni a rengeteg segítséget és bíztatást mindenkinek, aki valamilyen formában hozzátett ehhez az eredményhez. Külön szeretném megköszönni a választókerület polgármestereinek és a közel 300 aktivistánknak a támogatást”- mondta.

„Új képviselőként tudom, hogy ez megelőlegezett bizalom a választóktól, de a következő négy évben azon fogok dolgozni, hogy megháláljam ezt. Az igazi munka most kezdődik. Ahogy a választások előtt is elmondtam, olyan képviselő szeretnék lenni, aki elérhető, jelen van, és aki a polgármesterekkel és az itt élőkkel együtt dolgozik a térség fejlesztéséért.”

Ovádi azt is elmondta, összeférhetetlenség miatt hamarosan lemond a veszprémi önkormányzati képviselőségéről, ezért még az idei évben - várhatóan nyáron - új időközi választásra kell számítani a város 8. számú önkormányzati választókörzetében.