Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A frakcióvezetői megválasztásom számomra azt üzeni, hogy a Fidesz számít a fiatalokra

2018. május 7. 7:00
Ovádi Péter parlamentbe kerülése után Hegedűs Barbara önkormányzati képviselőt, a Fidelitas országos alelnökét választotta veszprémi frakcióvezetőnek a Fidesz-KDNP. Ezzel kapcsolatban kérdeztük őt.

Mivel jár az új szerep, ami most beköszöntött az életedbe?

Frakcióvezetőként az a feladatom, hogy a képviselők politikai tevékenységét összehangoljam, illetve fontos kérdésekben a képviselőcsoport véleményét, állásfoglalását megjelenítsem a közgyűlésen, közéleti fórumokon és a nyilvánosság előtt. Feladatom lesz, hogy egy közös álláspontot közvetítsek arról, hogy mit gondol a Fidesz-frakció az adott politikai kérdésekről. Olyan esetekben is fontos megnyilvánulni, ami nemcsak az önkormányzatisághoz kötődik, hanem az országos politika témáihoz kapcsolódik.

Veszprémben egy erős frakcióközösség alakult ki az elmúlt években, mivel a képviselők többsége már több ciklus óta dolgozik együtt, a közösen elvégezett munka pedig erős kapcsolatokat alakított ki a képviselők között. A frakció következő nagyobb feladata felkészülni a júliusi időközi, illetve a jövő évi önkormányzati választásokra.

Mennyire lesz megterhelő ez az új feladat az eddigiekhez képest?

Ovádi Pétertől vettem át a frakció vezetését, célom, hogy az ő munkáját hatékonyan folytassam. Ez nyilván többletfeladatokkal jár, hiszen Csererdő, Dózsaváros és Jutaspuszta képviselete mellett frakcióvezetőként élen kell járni a várost érintő számos egyeztetésen. Legfontosabb feladatom lesz, hogy közvetítsem a frakció álláspontját a polgármester és az önkormányzat felé, költségvetési, fejlesztési és stratégiai kérdésekben egyaránt.

Milyen tervei vannak a frakciónak a jövőre tekintve?

Veszprém folyamatosan megújuló város, amely nagy lehetőségek előtt áll a fejlesztések, beruházások terén. A kormány által meghirdetett Modern Városok Program elemei között egyaránt megtalálunk gazdaságélénkítő, sport-és kulturális, valamint infrastruktúra fejlesztő beruházásokat. A Fidesz-frakció jövőbeni célja, hogy elősegítse ezeknek a fejlesztési koncepcióknak a megvalósítását, valamint javaslatokkal támogassa az önkormányzati költségvetésből és különböző pályázatokból létrejövő fejlesztéseket.

A családok támogatása eddig is hangsúlyos szerepet kapott a város életében, ezt tovább erősítjük, hiszen a 2018-as év a családok éve Veszprémben. Fontos feladatunk olyan kezdeményezések előmozdítása, amelyek a veszprémi családok számára még élhetőbbé teszik a várost.

Lényeges továbbá a civil közösségek, illetve egyesületek támogatása, akik a városi élet fontos alapját jelentik. Ennek érdekében továbbra is kiemelt célunk az ő munkájuk segítése. Ezért fogalmazott meg a frakció a 2018-as költségvetéshez olyan javaslatokat, amelyek további forrásokat biztosítanak a sport – és kulturális egyesületek és nyugdíjas klubok számára. Az ő működésük Veszprém számára is a jövőt jelenti.

Mi a jelentősége annak, hogy nőként kerültél vezető szerepbe?

A frakcióvezetői megválasztásom számomra azt üzeni, hogy a Fidesz számít a fiatalokra. Örülök, és nagyon köszönöm, hogy bíztak abban, hogy képes vagyok ezt a munkát ellátni. A Fidesz képviselőcsoportjában egyébként megvan a nemek közötti egyensúly, hiszen 5 képviselőnő dolgozik a frakcióban. Úgy gondolom, hogy nőként ugyanazt a feladatot kell ellátni, mint férfiként, nagy különbséget ebben nem látok.

Tokos Bianka
Kovács Bálint
további cikkek
Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. 2024. április 22. 16:29 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.