2019. június 20., csütörtök
Rafael névnap

Javítaná a közösségi közlekedést az LMP és az MSZP Veszprémben

Az LMP és az MSZP szerint túlságosan gépjármű központúak a veszprémi fejlesztések, és egy másik szemléletre, egy zöld fordulatra lenne szükség a tömegközlekedésben.

Közös sajtótájékoztatót tartott hétfő délelőtt Zelenák Adrián, az LMP önkormányzati képviselő-jelöltje, és az őt támogató MSZP-s Hartmann Ferenc. A Fidesz Kovács Áront nézte ki Ovádi utódjának.

Az időközi választásra azért van szükség, mert Ovádi Péter, a városrész korábbi önkormányzati képviselője parlamenti képviselő lett, az összeférhetetlenség miatt pedig le kellett mondani önkormányzati székéről. A választást július 15-ére írták ki, abban csak a veszprémi 8. számú választókörzetben élők érintettek.

Zelenák Adrián szerint a 8-as számú választókörzet különösen érintett a forgalmi dugók okozta reggeli torlódásokban. A növekvő forgalom a parkolási igényeken is meglátszik a választókörzet területén belül, (pl. Ördögárok utca), ahol újabb zöldfelületek leaszfaltozása kerül napirendre- mondta.

Zelenák AdriánZelenák Adrián

Úgy látja, az egész városban túlságosan gépjárműközpontúak a fejlesztések, a közösségi közlekedés fejlesztésével (új gépjárműpark, járat sűrítés, korszerűbb utastájékoztatási rendszer, közös bérletrendszer a helyi és helyközi járatok között) azonban javítani lehetne a jelenlegi állapotokon.

Hartmann Ferenc elmondta, az MSZP elhibázottnak tartja a városvezetés minden forgalmat a belvárosba vonzó közlekedési koncepcióját, és szerintük hibás a dupla körforgalmak építésének elképzelése is, mert áteresztőképességük szűk, a gyalogosbiztonságuk pedig a sok gyalogátkelőhely miatt kifogásolható.

Hartmann FerencHartmann Ferenc

Hartmann szerint támogatás híján saját forrásból kell megoldást találni a tömegközlekedés korszerűsítésre, parkolók építésére a Cholnoky lakótelepen és parkolóház építésére a kórház mellett.