2019. szeptember 18., szerda
Diána névnap

A közösség erejében hisz az LMP

A közösségi tervezés fontosságára hívta fel a figyelmet csütörtöki sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc és Zelenák Adrián.

Zelenák Adrián, az LMP önkormányzati képviselőjelöltje hangsúlyozta: a választópolgárokat már a döntéshozatal korai szakaszában be kell vonni a közös jövőkép és stratégia kialakításába, hogy az tükrözze a lakosság igényeit és szempontjait. Ezáltal az állampolgárok jobban magukénak érzik a megvalósuló fejlesztéseket, még inkább értékelik azokat, hiszen benne van a saját munkájuk, energiájuk is. Megjegyezte: szeretné átvenni és továbbfejleszteni a más körzetekben meghonosodott jó példákat, amilyen például a Dózsavárosi Tanács is.

Gerstmár Ferenc és Zelenák AdriánGerstmár Ferenc és Zelenák Adrián

Gerstmár Ferenc, a párt önkormányzati képviselője hozzátette: általánosabb szinten is szeretnék a választópolgárokat bevonni a döntéshozatalba. Erre vonatkozott a közösségi költségvetésre vonatkozó javaslatuk is, amit azonban néhány évvel ezelőtt elvetett a közgyűlés. Pedig az LMP politikusai szerint a költségvetés stabilitását is szolgálná, ha erős közösségi alapokra épülne, egy esetleges hatalomváltás esetén nem a pártok, hanem a lakosság érdekei mentén, választási ciklusokon átívelően működhetne a város.