Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Iváncsik-parádéval vertük a görögöket

2009. június 18. 20:34 // Forrás: NSO
Magabiztos győzelmével életben tartotta továbbjutási esélyeit a magyar férfi kézilabda-válogatott.

Magyarország „kötelező a győzelem” jelszóval lépett pályára Görögország ellen Békéscsabán férfi kézilabda Európa-bajnoki selejtezőn, és az Iváncsik testvérek vezetésével már az első félidőben elhúzva simán megverte ellenfelét 32:19-re, így vasárnap sorsdöntő mérkőzést játszik a továbbjutásért Szlovákia otthonában.

A magyarok elleni egygólos győzelmet követően Horvátország szerdán 34:21-re lemosta Zadarban Szlovákiát az Eb-selejtezők 7. fordulójában, s ezzel a világbajnoki ezüstérmes megkaparintotta a csoport egyik továbbjutó helyét. A magyar csapat számára így az volt a tét, hogy az utolsó fordulóban kedvezőbb helyzetből vághasson neki a szlovákiai túrának.

A görögök csupán egy kapussal álltak ki a békéscsabai mérkőzésre, ugyanis a tartalék hálóőrük gyomorrontást kapott a találkozó előtt, így nem állhatott kapuba.

A mieink nagyon felpörögtek a mérkőzésre, kis túlzással 1:1 után eldöntötték a mérkőzést.
A mérkőzés alaphangját Ilyés Ferenc adta meg, aki két átlövésgóllal rögtön az első percekben beköszönt, és már a magyar csapat kezében is volt az irányítás. A görög szövetségi kapitány – érezve a veszélyt – már a meccs elején, 4:1-es magyar előnynél időt kért, azonban ez vajmi keveset használt az összeszedetten védekező és lendületesen támadó Hajdu-csapattal szemben.

Iváncsik Tamás különösen elemében volt, a villámgyors jobbszélső remek ütemben reagált a jó védekezésre és Fazekas Nándor bravúros védéseire, a ziccerek befejezése pedig nem okozott neki különösebb gondot.

Iváncsik Gergő labdalopása kiválóan jellemzi az első félidőt, balszélsőnk emberhátrányban csente el a labdát kék mezes ellenfelétől, és 10:3-ra módosította az állást. A félidő hajrájában a vendégek is többször találtak be, ám a magyar válogatott így is biztosan, 16:8-ra vezetett.

Fordulás után alig telt el tíz perc, és már tízet számolhatott a lelkes magyar szurkolótábor: 23:13-nál már nem volt kérdés, hogy melyik válogatott nyeri meg a mérkőzést.

A csereként beállók is hozzá tudtak tenni a mieink játékához. Mikler Roland egy támadáson belül két-két hetest és ziccert védett, Mocsai Tamás is megtalálta az utat a hálóba.
Ide kattintva megtekinthetik a férfi Eb-selejtezősorozatra készített adatbankunkat.

Iváncsik Gergő tarthatatlannak bizonyult, még az irányító pozíciójából, elhajlásos átlövésből is betalált, és gólgyártásban csak testvére vehette fel vele a versenyt. Magyarország így fölényes, 32:19-es győzelmet aratott az esélytelenebb görögök ellen. Most sajnálhatjuk csak igazán, hogy sem a szlovákok, sem a horvátok elleni legutóbbi meccseken nem sikerült legalább egy pontot szerezni, hiszen ebben az esetben már meglenne a továbbjutás.

A magyar válogatott 10 ponttal második a csoportban, két egységgel megelőzve a szlovákokat, akikkel június 21-én, vasárnap 16 órától ki-ki mérkőzést játszik Galgócon.

Férfi kézilabda Eb-selejtező, 4. csoport, 7. forduló
Magyarország–Görögország 32:19 (16:8)
Békéscsaba, 2500 néző. Vezetet: Abrahamsen, Kristiansen (norvégok)
Magyarország: FAZEKAS – IVÁNCSIK T. 8, Nagy L. 3, Császár 3 (1), Schuch 3, Ilyés 3, IVÁNCSIK G. 9. Csere: MIKLER (kapus), Rosta M., Laluska, Mocsai, Zubai 2, Putics 1, Nagy K. Szövetségi kapitány: Hajdu János.
Görögország: Kulurisz – Cimurtosz 1 (1), Riganasz 4 (3), NUMIDISZ 4, HALKIDISZ 7, Balomenosz, V. Papadopulosz 1. Csere: Evangelidisz, Vakalisz 1, Ananiadisz, Miszirlisz, Zampunisz 1. Szövetségi kapitány: Nikolaosz Mancosz.
Az eredmény alakulása. 4. p.: 2:–1. 10. p.: 5:3. 18. p.: 11:3. 24. p.: 14:5. 32. p.: 16:10. 35. p.: 19:10. 45. p.: 25:14
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 7/4

Mestermérleg

Hajdu János: – Most már csak egy feladatunk maradt, vasárnap Galgócon a szlovákok ellen ki kell köszörülnünk a szombathelyi vereségünk okozta csorbát.
Nikolaosz Mancosz: – A betegségek már a meccs előtt megpecsételték a sorsunkat. A magyaroktól otthon is kikaptunk, Békéscsabán pedig inkább edzésnek tekintettük a mérkőzést.

Tabella

1. Horvátország 7 6 – 1 (224–156) 12
2. Magyarország 7 5 – 2 (211–165) 10
3. Szlovákia 7 4 – 3 (195–185) 8
4. Görögország 7 3 – 4 (175–194) 6
5. Finnország 8 – – 8 (161–268) 0

A további program

Június 21.: Szlovákia–Magyarország, 16 óra (Galgóc/Hlohovec) tv: Sport1
Június 21: Görögország–Horvátország

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.