Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kék színben a szombat!

2019. március 30. 5:00
Az autizmus világnapja jegyében telt meg a Pannon Egyetem aulája szombat délután. A családi napon színes programokkal és koncertekkel várták az odalátogatókat.

Az autizmus világnapi rendezvénysorozat családi délutánját Porga Gyula polgármester nyitotta meg, aki az elmúlt öt esztendő egyik kézzelfogható eredményét fogalmazta meg, miszerint öt évvel ezelőtt - az autizmus világnapján - öltözött először kékbe a Városháza. Azóta minden évben, április másodikán új fényt kap egy napra az épület,

de már egyre kevesebben kérdezik meg, hogy mit jelképez a "kékség",

ezért pedig az AutiSpektrum Egyesületnek fejezte ki háláját.

A rendezvény első fellépője a Kaláka együttes volt, méghozzá gyermekműsorukat hozták el az eseményre. Zenés programjukba kisebb tanító jellegű történeteket is belecsempésztek - ahogy ez az együttes kiváló szokása -, mint például a hangszerek megismertetése a gyermekekkel. A folytatásról Kiss Richárd és Szalay Gyula bűvészek gondoskodtak, majd a Mézengúzok koncertje következett.

A rendezvény közben lufibohóccal is találkozhattak a kicsik, illetve kézműves foglalkozások is várták a gyermekeket, de a legnagyobb sor talán az arcfestő asztalnál kígyózott.

Szabó Eszter
Bertalan Melinda
további cikkek
Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. 2024. április 24. 8:12 ’Vegyétek már észre, hogy itt vagyok, és ez megtörtént velem!’ ’Vegyétek már észre, hogy itt vagyok, és ez megtörtént velem!’ A perinatális veszteséget, azaz egy csecsemő, vagy magzat elvesztését feldolgozó színházi darab érkezik Veszprémbe április 6-án. A lélek legmélyebb szintjeire is ható előadásnak nem csak az a célja, hogy segítsen az érintett pároknak a tragédia feldolgozásában, a környezetüknek is szolgál tabudöntögető útmutatóval. Cikkünkben a rendező, a színészek és pszichológusok és szakemberek is beszélnek a témáról. 2024. március 21. 8:42 Bölcsődével gazdagodott Csetény Bölcsődével gazdagodott Csetény A kedden átadott Tipegő Csicsergő Bölcsőde két csoportban összesen 24 kisgyerek fogadására alkalmas. 2023. november 8. 10:44 Csok Plusz néven új otthonteremtési támogatást indít a családoknak a kormány Csok Plusz néven új otthonteremtési támogatást indít a családoknak a kormány Új, az első közös otthon megvételére, nagyobb otthonba költözésre és lakásbővítésre is felhasználható otthonteremtési támogatást indít a családoknak a kormány Csok Plusz néven  - jelentette be a kulturális és innovációs miniszter. 2023. október 26. 8:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.