Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Törvénybe foglalná a bankok bűnösségét az MSZP

2019. április 23. 19:03
A devizakárosultak helyzetéről tartott sajtótájékoztatót Mesterházy Attila országgyűlési képviselő és dr. Szakács László az MSZP elnökhelyettese Veszprémben.

A tájékoztatón részt vett Szabó József, a Hiteles Mozgalom vezetője is, aki kijelentette: a bíróságok 7-8 éve küszködnek a devizaperekkel, ugyanakkor nem ejtenek szót a bankok felelősségéről, pedig az Európai Unióban létezik a megtévesztő mulasztás fogalma.

Szakács László szerint az ügyben érintettek össze-vissza beszélnek, a bíróságok, a bankok, a politikai szereplők, a jegybank az érdekeik szerint építi fel az érvelését. Rámutatott: az árfolyam-kockázatot nem volt tisztességes kizárólag az adósra hárítani, a kockázat viselésében a bankoknak is osztoznia kell. Megjegyezte: ahelyett, hogy a devizahitelesek egyesével perelnének, „inkább foglaljuk törvénybe, hogy a bankok becsapták és megtévesztették az ügyfeleiket, amelyik banknak ez nem tetszik, az indít egy pert a magyar állam ellen. Ebben az esetben csak hét per lesz, hiszen hét kereskedelmi bank árusított devizahiteleket, ellenkező esetben lesz egymillió-hétszázezer per, és a bíróságok megint 7-8 évig küszködnek majd.”

Mesterházy Attila szerint az Európai Unió jobban védi a fogyasztót, mint a magyar szabályok. Kijelentette: az európai választás fő kérdése, hogy a választók nemzetállamok laza szövetségét vagy erős Európát szeretnének? Mesterházy azt üzente a szavazóknak, hogy vegyenek részt a választásokon, hogy minél nagyobb legyen a választás legitimitása.

vehir.hu
további cikkek
Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. 2024. április 22. 16:29 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.