2019. augusztus 20., kedd
István névnap

A szesztilalmat eltörölték, az olimpiai láng fellobbant

  • VEN
  • 2019.05.03
    15:12
Ha a Trónok harca még nem bizonyította volna, ma este valóban bebizonyosodik: hamarosan végleg leáldozik a télnek, Csrepkimó is egyre inkább nyárias formát ölt. De kié lesz a trón, akarom mondani a diákrektori cím? Az 1-es és 3-as csapat kedden már megmutatta, miért lennének méltóak az uralkodásra, csütörtökön pedig a maradék két VEN csapat is bemutatkozott.

Egy ütős kevert jöhet?

Vagy egy őrült swing party? Toszkár Ricardo, az olasz nemesi családból származó, korábban ötVEN évet ülő kiskirály, unokatestvére és csaposa, Kicsi Donny, végrehajtója és biztonsági őre, Bonto Alfonzo, valamint népes rokonságuk, alias a tVENties csapata mindegyikben otthon van. Legfőbb céljuk a felhőtlen jókedv és örömmámor terjesztése és fenntartása, lehetőleg jó sok itallal, intravénásan adagolva. Mi más lenne ehhez ideálisabb, mint egy tVENties kocsma?

tVENties, a VEN 4-es csapatatVENties, a VEN 4-es csapata

Ezt a nézetet azonban nem mindenki osztja: a kormány szesztilalmat fontolgat. Ricardo annál dörzsöltebb, hű csatlósaival pedig végig is viszi elképzeléseit, szépen, pontról pontra. Először is némi vesztegetés árán megszerzik a DIRH-tól a jó kocsma titkait tartalmazó nagykönyvet, majd az útmutatás szerint minden hozzávalót is beszereznek. Meghallgatást tartanak, ahol Csrepkimó kiütése után meglesz a tökéletes swingalap kortesdal, táncoslányok az ivóba, Chaplin jóvoltából megszerzik a tökéletes házi kevert receptjét is, némi dugi doppingszer felajánlásával és a VEN csapatok segítségével pedig Veszprém legtitkosabb zugában összeáll minden a tVENties bisztróhoz is.

Immár semmi, még a kormány embereinek utolsó, megvesztegetésre irányuló szándéka sem állhat a buli útjába: a szesztilalmat eltörölték, a tVENties bisztró megnyitott. Tartson pirkadatig a party!

Limbó, limbó, limbó-láz

Edző bának nincs szerencséje. Eddig akárhány olimpikont edzett, mind csak a legjobb vesztesek lettek, a dobogó legfelső fokára nem kerültek fel. Fő is Edző bá feje, hogy ragyoghatna így egykori dicső fényében, mint amikor ő is VENimpikon volt.

Szerencsére ott van Limbó Lady, akinek nagy álma éppen előbbi, hogy ő is VENimpikon legyen, s most még a sors is a kezére játszik: szeretett sportágát, a limbót végre felveszik az olimpiai sportágak közé. Ahhoz azonban, hogy a VENOB bizottsága megadja neki az engedélyt a VENomipára, először aláírásokat kell gyűjtenie a többi sportolótól.

A feladat nem is olyan egyszerű, de Edző bá felkészítésével és Limbó Lady leglelkesebb támogatójának, CheerLeezának a segítségével a lehetetlennek tűnő akadályokat is sikerül legyőzni. Limbó Lady a dzsungelt is megjárva, a bokszolókat kijátszva, a gördeszkások és a snowboardosok örök ellentétét feloldva, a tenisz mester szerváját leütve és a kézimeccs döntő gólját bedobva minden aláírást megszerez. Nem törheti le lelkesedését a VENderlandből szökött bolond pszichológus és a sporthíradó magamutogató riportere sem: a VENOB támogatását megszerezve Limbó Lady immár a VENimpia bajnoki címéig menetel, mármint, limbózik. Vajon összejön neki a valóságban is?

Kiderül ma este, a VEN 17:30-kor kezdődő gáláján a Pannon Egyetem aulájában.