Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Specialitása a kékfrankos

2019. július 7. 12:05
A Rozé, Rizling és Jazz Napok harmadik napján ideje, hogy górcső alá vegyük a fesztivál egyik névadó fajtáját is. Következzen tehát vasárnapi borajánlónk, amelyben egy népszerű rozét töltünk ki virtuális poharunkba.

Kezdjük ott, hogy mi magyarok valamiért mindig a széthúzást keressük, és ha nem találunk jobb indokot, hát frontvonalakat nyitunk olyan kérdésekben is, mint például az, hogy a halászlé tésztával, vagy anélkül az igazi-e, esetleg melyik borrégió nedűje jobb, minőségibb.

Szerencse, hogy a Rozé, Rizling és Jazz Napok szervezői egyáltalán nem foglalkoztak ezzel a kérdéskörrel, helyette az ország összes kiváló borrégiójából hoztak palackokat Veszprémbe.

Így került az idei fesztivál kínálatába Dúzsi kékfrankos rozéja is, egyenesen Szekszárdról.

Ha Dúzsi, akkor kékfrankos. A borászat az 1990-es évek elejétől kifejezetten ezzel a fajtával foglalkozik és a vörösborok mellett az évtizedek alatt a legjobb rozékat kísérletezték ki. Pedig az sem tisztázott pontosan, hogy a kékfrankos magyar, vagy osztrák fajta-e. Mi természetesen magyarként tekintünk rá, de Dúzsiéknál a filozófia az, hogy minden évjáratból és fajtából a maximumot hozzák ki.

Hogy ez hogyan sikerült a 2018-as kékfrankos rozé esetében, azt mindenki eldöntheti maga a bornapokon. Mi csak ajánlani tudjuk.

Hétfőn ismét egy friss borajánlóval fogunk lendületet venni a hét elején.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Balatoni termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat Fehérbor kategóriában a balatonfüredi Figula Pincészet 2022-es Sóskút Olaszrizlingje, a vörösborok mezőnyében pedig a badacsonyi 2HA Szőlőbirtok és Pincészet 2019-es Syrah-ja nyerte el a Magyar Borszakírók Köre (MBK) által odaítélt, 2023-as Magyar Bor Nagydíjat. 2024. január 4. 11:45 Terítéken a glóbusz: amikor egy tucat idegen összejön főzni Terítéken a glóbusz: amikor egy tucat idegen összejön főzni Főzőkurzusra az ember elsősorban azért megy, hogy valamilyen különleges fogás elkészítésével ismerkedjen meg. De nem csak ezért érdemes menni: hanem azért, mert egészen más hangulata van annak, amikor egyedül kísérletezel a konyhában, meg annak, amikor egy csapat idegennel együttműködve hozol össze valami igazán finomat. 2023. december 27. 9:57 Karácsonymentés a konyhában: jöhetnek az utolsó pillanatos gasztroajándékok! Karácsonymentés a konyhában: jöhetnek az utolsó pillanatos gasztroajándékok! Finomak, ötletesek, nem mindennapiak, gyorsan elkészíthetőek, és a rájuk szánt időt és energiát tekintve garantáltan érzi a megajándékozott, hogy szeretettel gondolunk rá és fontos nekünk. Mindjárt itt a karácsony, ám ha még nem sikerült volna megtalálni a tökéletes ajándékot, ezekkel az egyszerű, ám nagyszerű gasztroajándékokkal az utolsó pillanatban is garantáltan meglepetést tudunk okozni. 2023. december 22. 21:53 A virsli dobogós helyen szerepel meleg gyorsételek rangsorában A virsli dobogós helyen szerepel meleg gyorsételek rangsorában  A virsli nem hiányozhat a szilveszteri asztalról, de a magyar lakosság 59 százalékkal a harmadik helyre sorolja a gyorsan elkészíthető meleg ételek ranglistáján a 75 százalékkal vezető rántotta és a 69 százalékos népszerűségű melegszendvics után – derült ki a Pick Zrt. reprezentatív felméréséből. 2023. december 31. 16:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.