Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egy zene, mint az élet szerves része

2019. augusztus 16. 10:05
Folytatódnak a népzene és a világzene legjobbjait felsorakoztató Világjava Estek az Óváros téren. Este nyolckor Szalóki Ági a régmúlt természet közeli dallamainak megidézésével a falusi világ feledésbe merülő kincseit hozza el közönségének.

Szalóki Ági bátor zenei kísérleteivel, a népdalok és a dzsessz „házasításával” , illetve a Karády dalok zenei újraértelmezésével robbant be a magyar zene élvonalába. A folklór zenei stílust jellemző díszítéstechnikák birtokában a törékeny énekesnő igazi énekvirtuózként lopja be magát egy pillanat alatt a népzene kedvelő közönség szívébe. A gondosan válogatott népdalok és versek szövegei lélekig hatoló előadásmódjával, könnyed és elegáns zenei kísérettel válnak teljessé szólólemezein.

A Fújnak a fellegek című albummal Szalóki Ági visszatért a művészi ihlet forrásához: a falusi népdalhoz és népzenéhez. Esztétikus kivitelű lemez született, művészi fotókkal és a dalok szövegeivel, melyhez az énekesnő a népzenészek színe-javából hívott alkotó partneteket.

Az énekesnő kilencedik szólólemezén az erdélyi Mezőségről magyarszováti, széki és buzai, Nagyenyed vidékéről magyarbecei, Kalotaszegről mérai, Magyarországról sárközi és somogyi magyar énekek és tánczenék szólalnak meg, valamint egy zalai és egy csíki cigány hallgató Bari Károly gyűjtéséből.

"Az a zene, amit itt hallasz, a paraszti, falusi, a természethez közel élő emberek életének szerves része volt hosszú évszázadokon át. Ha útnak indulsz, meglátod, egyes vidékeken, így Magyarszováton, Buzában vagy Széken még ma is az. Ez az első népzenei lemezem, egy kis csokorra való ének és zene abból a sokszínű és gazdag tradícióból, amiért gyerekkorom óta rajongok, és amiből újra meg újra merítek." /Szalóki Ági /

2019. augusztus 16., péntek, 20:00 Óváros tér

Szalóki Ági népzenei koncert - Fújnak a fellegek címmel

Esőhelyszín: Agóra Veszprém Kulturális Központ (Táborállás park 1.)

vehir.hu
további cikkek
Budapesten koncertezik a Mandoki Soulmates Budapesten koncertezik a Mandoki Soulmates Szent István ünnepe alkalmából Budapest szívében, a Bazilika előtti téren idén, augusztus 18-án 19:00 órától újra életre kel a többszörös platina- és aranylemezes Mandoki Soulmates muzsika. ma 8:50 Egy felnagyított házibuli és front, meg az ember esete a Gyárkert első hétvégéjén Egy felnagyított házibuli és front, meg az ember esete a Gyárkert első hétvégéjén Rendezzük el szépen polcokra azokat az élményeket, amiket a Gyárkert 2024-es nyitóhétvégéjén kaptunk! tegnap 16:23 Hetedik alkalommal égett a Juhannus máglya Veszprémben kultúra Hetedik alkalommal égett a Juhannus máglya Veszprémben A Múzeumok Éjszakájával egybekötött Juhannus-napi eseményen a fáklyás-felvonulás után gyújtották meg a Juhannus máglyát szombat este, melyet a VEMAFI (Veszprémi Magyar-Finn Egyesület) szervezett, akik sok-sok évtizedes hagyománnyal vannak jelen Veszprém város életében és öregbítik ezt a csodálatos hagyományt évről évre. tegnap 11:37 Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban kultúra Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban A Múzeumok Éjszakája keretében nyitották meg Györgydeák György műveiből álló kiállítást, melynek a Kabóca Bábszínház új, Deák Ferenc utcai épülete ad otthont. 2024. június 23. 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.