Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Új gazdaságfejlesztési projekt a Pannon Egyetemen

2019. augusztus 22. 15:51
A Pannon Egyetem új projektje a fenntartható regionális iparfejlesztést elősegítő kutatás-fejlesztésre fókuszál, az ipar digitális transzformációjához kapcsolódva.

A program a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett Tématerületi Kiválósági Program nyertes pályázataként valósul meg - számoltak be a csütörtöki sajtótájékoztatón, melyet a Műszaki Informatika Kar épületében tartottak.

Dr. Szabó István, az imént említett hivatal elnökhelyettese elmondta, jelentősen fontos esemény ez a Pannon Egyetem életében. Cél, hogy minden egyes résztvevő intézmény, amely a támogatásból részesül, egy markáns arculatot tudjon létrehozni, és minthogy a Pannon Egyetem meghatározó tudásközpontja a régiónak a kutatás-fejlesztés és az innováció területén is, a támogatással tovább fejlesztheti a digitális megoldásait.

Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora hangsúlyozta: „Az egyetem működése már nem csak az oktatáshoz kapcsolódik, hanem erős szerepe van a kutatásfejlesztésnek is.” Amikor a pályázati felhívás megjelent, akkor nem nagyon kellett témákat keresni, hiszen a figyelem központjába került témák már koránt sem újak az egyetemnek.

Dr. Abonyi János, a projekt szakmai vezetőhelyettese elmondta, nem nehéz definiálni, a negyedik ipari forradalom fogalmát, hiszen szerinte célszerű az eredeti definícióhoz visszanyúlni, vagyis: „német gazdaságfejlesztési program.”, ugyanis felismerték azt, hogy a digitális transzformációt elősegítve, a német gazdaságot fel lehet pörgetni. Nekünk, egy úgynevezett lokális gondolkodással kell élnünk, ez lehet a projekt alapgondolata, - fogalmazta meg Abonyi János.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. 2024. április 18. 1:47 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Programajánló - A háború és béke kérdései Programajánló - A háború és béke kérdései Mindannyiunkat aggodalommal töltenek el a világban jelenleg zajló brutális háborúk, a megoldhatatlannak tűnő fegyveres konfliktusok. Mégis a modern társadalom információs zajában, a témában erősen átpolitizált kommunikációs térben roppant nehéz a valódi történésekről tudományosan megalapozott, hiteles információkhoz jutni. Erre reagál most a Pannon Egyetem és az MTA VEAB, akiknek közös szervezésében az egyik leghitelesebb magyar biztonságpolitikai szakértő érkezik Veszprémbe előadást tartani. 2024. április 9. 11:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.