Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A vártnál nehezebb győzelem Tunézia ellen

2014. január 29. 13:14 // Forrás: MTI
A magyar női kézilabda-válogatott nehezen győzött Tunézia ellen a szerbiai világbajnokság újvidéki csoportjának hétfői 2. fordulójában.

 A 26-24-es végeredmény a vártnál jóval szorosabb, mivel a két együttes eddigi összecsapásain átlagban majdnem 15 góllal volt jobb a tavalyi Eb bronzérmese, most viszont védekezésben sokat hibázott.

Az Afrika-bajnokság ezüstérmese az első félidőben végig tapadt riválisára, főleg Marua Dauadinak köszönhetően, aki ebben a szakaszban hatszor volt eredményes. A folytatásban sem indult be a magyar henger, s a végén örülni kellett a két pontnak.

Hajdu János szövetségi kapitány együttese legközelebb kedden lép pályára, ellenfele az ausztrál csapat lesz, amelyet legutóbb, a 2005-ös vb-n 57-9-re győzött le.

Eredmény- D csoport (Újvidék), 2. forduló:
Magyarország-Tunézia 26-24 (15-15)
Újvidék, 200 néző, V: Ku, Li (dél-koreai)
gól: Tomori 6, Görbicz 6/3, Kovacsicz 4, Vérten 3, Szucsánszki 2, Bulath 2, Triscsuk 1, Vincze 1, Bognár-Bódi 1, illetve Dauadi 6, Tumi 5/3, Csebba 5, el-Gaui 4, Jauadi 2, Kilani 1, Kuki 1.

A meccs nem hozta lázba a szurkolókat, csupán néhány tucat magyar szimpatizáns érkezett Újvidékre.

A 4. percig kellett várni az első találatra, majd Jaudi és Kovacsicz gólpárbaja következett, aminek előbbi sérülése vetett véget. A ferencvárosi szélső ugyanakkor nem állt le, csapata nyitó öt góljából hármat vállalt. Később Görbicz vette át szerepét, ám mivel a védőfal nem zárt megfelelően, így változatlanul szoros volt az állás. Kisst Herr váltotta a kapuban, ám Dauadi ellen neki sem ment. A 24. percben a látványos súlypontemelkedéssel bíró tunéziai átlövésével lett 12-12. A szünet előtt Kovacsiczot kétszer, Szekerest egyszer kiállították, majd Szucsánszki kettős emberhátrányban betalált. Az afrikai együttes két napja a románok ellen összesen 17-szer volt eredményes, most félidőben már 15 találatnál járt.    

MTI Fotó: Illyés TiborMTI Fotó: Illyés Tibor

A második felvonás elején rövid időre megint a tunéziaiaknál volt az előny, ám utána rendezte sorait a Hajdu-csapat, és sorozatban négyszer talált be. A magyar csapatot ugyanakkor ez sem nyugtatta meg, a lelkes ellenfél pedig még emberhátránya alatt is az egyenlítésért harcolt, Görbicz pedig két büntetőt hagyott ki.    

Mindkét oldal rengeteg hibával játszott, a 20-18-as magyar vezetés "befagyott" a félidő derekán. Erről az afrikaiak léptek el előbb, ráadásul Tomorit kiállították és Szucsánszki hétméteres rontott.    

Ezt követően egy kilencperces magyar gólcsend következett, amit ki is használtak a tunéziaiak és az 51. percben átvették a vezetést. Végül Triscsuk betalált, a hajrában pedig Tomori góljaival használta ki a magyar együttes el-Gaui kiállítását, s eldöntötte a találkozót.    

Hajdu János szövetségi kapitány a találkozót követően elmondta, talán időben jött ez a figyelmeztetés a csapatnak, ugyanis a folytatásban ennél keményebb csaták várnak az együttesre.    

"Hiába próbáltam meg sokat cserélni, nem sikerült megtalálni azt a sort, amely biztos győzelemhez segített volna bennünket" - mondta a szakvezető.    

A tunéziaiakat irányító Paulo Jorge de Moura Pereira kiemelte, többen is felülmúlták önmagukat csapatából, amely végig egyenrangú partnere tudott lenni az Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatottnak.   

"Azért is nagy szó ez az eredmény, mert több játékosommal is csak a repülőtéren, a világbajnokságra utazás előtt találkoztam először" - tette hozzá az edző.


szombaton játszották:
Magyarország-Csehország 35-27

eredmények a csoportból:
Csehország-Németország 32-37 (13-17)
Ausztrália-Románia 13-32 (7-16)

vehirsport.hu
további cikkek
Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben kézilabda Fazekas Gergő tíz gólt lőtt a lengyel elődöntőben Fazekas Gergő tíz góllal járult hozzá az Orlen Wisla Plock 31-30-as győzelméhez a Górnik Zabrze otthonában a lengyel férfi kézilabda-bajnokság elődöntőjének első, hétfői mérkőzésén. 2024. április 22. 21:58 Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója Telekom Veszprém Vehír21 podcast: Nem csak a lelátón harcol a Telekom Veszprém vezérszurkolója A Veszprémi Szurkolói Egyesület vezetője, Gyurákovics István portálunk vadonatúj podcastjében a Vehír21-ben mesélt a vezérszurkolói szerepéről és az ehhez fűződő élményeiről. Latolgatta a Telekom Veszprém idei hazai és nemzetközi esélyeit, valamint beszélt a férfi kézilabda-válogatott olimpiai csoportjáról. Több más érdekes téma mellett szóba került a szurkolói közösség és a kézilabdaklub között tavaly év végén kialakult nézeteltérés és annak békés lezárása is. Valamint nálunk vallott először a széles nyilvánosság előtt súlyos betegségéről is. 2024. április 22. 22:51 Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Fejér-B.Á.L. Veszprém Horvát szakember veszi át a veszprémi kézilabdacsapat irányítását Az idény végén távozik az első osztályú kézilabda-bajnokságból kieső Fejér-B.Á.L. Veszprém éléről Danyi Gábor. A vezetőedzői feladatokat ősztől a horvát Dinko Dankovic veszi át. 2024. április 22. 19:36 Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában kézilabda Ilic Zoran öt gólja a Bundesligában Ilic Zoran öt gólt lőtt a HSV Hamburg csapatában, amely házigazdaként 33-33-as döntetlent játszott a VfL Gummersbach együttesével a német férfi kézilabda-bajnokság vasárnapi játéknapján. 2024. április 21. 22:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.