2022. december 5.
//
Vilma névnap

Turánék simán nyerték a Mikulás-ralit

2014. január 29. 13:14
Az első szakaszon elért második hely után Turánéknak nem volt többé ellenfele a Mikulás-ralin, a kettős negyvenöt másodperces előnnyel győzött a vasárnapi versenyen.

Három szakasz után huszonhárom másodperc volt Turán Frigyes és Nemrava Ferenc előnye a Matics-Zejda kettős előtt, így magabiztosan várhatták a folytatást – tudósított az eseményről a formula.hu. A negyedik gyorsaságin ismét az 1-es rajtszámú Peugeot volt a legjobb Maticsék és ifj. Rangáék Mitsubishijei előtt, így a sorrend nem változott. Az ötödik szakasz gyengébben sikerült az ifj. Ranga-Benkő párosnak, így Matics Mihály és Zejda Viktória második helye is biztosítottnak látszott, a harmadik pozícióért a Botka-Mihalik és az Ollé-Kerék duó támadhatta Rangáékat.

Turánék a hatodik szakaszt is megnyerték, így végül negyvenöt másodperces előnnyel zárták a Mikulás-ralit az utolsó etapon az ezüstérmet egy hatodik pozícióval bebiztosító Maticsék előtt. Ifj. Ranga és Benkő visszaverte a felzárkózó riválisokat, a szakasz második helyével megszerezték az összetett harmadik helyét – Botkáék végül a negyedik, az utolsó szakaszon büntetést is begyűjtő Ollé-Kerék páros pedig az ötödik helyen fejezte be a Mikulás-ralit, azaz az első öt helyezett sorrendje már a harmadik szakasz végére kialakult.


A Mikulás-rali végeredménye:
1. Turán – Nemrava 41:20,1
2. Matics – Zejda 42:05,3
3. ifj. Ranga – Benkő 42:13,5
4. Botka – Mihalik 42:16,9
5. Ollé – Kerék 42:29,8

Szakaszgyőztesek:
1. szakasz: Elek – Földi 04:59,9
2. szakasz: Turán – Nemrava 03:52,2
3. szakasz: Turán – Nemrava 11:58,8
4. szakasz: Turán – Nemrava 04:55,1
5. szakasz: Turán – Nemrava 03:41,0
6. szakasz: Turán – Nemrava 11:51,9

vehirsport.hu

További cikkek

Bútor nagy csatában győzte le Klauszt a Mikulás-ralin
Bútor nagy csatában győzte le Klauszt a Mikulás-ralin
Bútor Róbert nyerte az idei Mikulás-ralit, miután nagy csatában legyőzte Klausz Kristófot, a harmadik helyet magabiztosan szerezte meg László Martin.
A tempó és a látvány a cél a Mikulás-ralin
A tempó és a látvány a cél a Mikulás-ralin
December első hétvégéjén rendezik meg az idei Mikulás-ralit. A Nagylőtér és a Kislőtér mellé hosszú kihagyás után visszatér a Gyártelep gyorsasági. Mindhárom szakaszt kétszer kell teljesítenie az indulóknak.
Verstappen először nyert Mogyoródon
Verstappen először nyert Mogyoródon
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte meg a 37. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen. A 24 éves vb-címvédő ezzel tovább növelte előnyét az összetettben.
Östberg nyerte a Székesfehérvár-Veszprém-ralit
Östberg nyerte a Székesfehérvár-Veszprém-ralit
A Mads Östberg, Patrik Barth norvég, svéd kettős nyerte a vasárnap befejeződött Székesfehérvár-Veszprém-ralit, a Mercarius országos bajnokság idei ötödik, egyben egyetlen murvás viadalát.
Az idény egyetlen murvás viadala következik
Az idény egyetlen murvás viadala következik
A magyar élmezőny tagjai felkészültnek érzik magukat a szombaton és vasárnap sorra kerülő Székesfehérvár-Veszprém-ralira, a Mercarius országos bajnokság idei ötödik fordulójára, amely az egyetlen murvás viadal a versenynaptárban.