2021. június 14.
//
Vazul névnap

Turánék simán nyerték a Mikulás-ralit

2014. január 29. 14:14
Az első szakaszon elért második hely után Turánéknak nem volt többé ellenfele a Mikulás-ralin, a kettős negyvenöt másodperces előnnyel győzött a vasárnapi versenyen.

Három szakasz után huszonhárom másodperc volt Turán Frigyes és Nemrava Ferenc előnye a Matics-Zejda kettős előtt, így magabiztosan várhatták a folytatást – tudósított az eseményről a formula.hu. A negyedik gyorsaságin ismét az 1-es rajtszámú Peugeot volt a legjobb Maticsék és ifj. Rangáék Mitsubishijei előtt, így a sorrend nem változott. Az ötödik szakasz gyengébben sikerült az ifj. Ranga-Benkő párosnak, így Matics Mihály és Zejda Viktória második helye is biztosítottnak látszott, a harmadik pozícióért a Botka-Mihalik és az Ollé-Kerék duó támadhatta Rangáékat.

Turánék a hatodik szakaszt is megnyerték, így végül negyvenöt másodperces előnnyel zárták a Mikulás-ralit az utolsó etapon az ezüstérmet egy hatodik pozícióval bebiztosító Maticsék előtt. Ifj. Ranga és Benkő visszaverte a felzárkózó riválisokat, a szakasz második helyével megszerezték az összetett harmadik helyét – Botkáék végül a negyedik, az utolsó szakaszon büntetést is begyűjtő Ollé-Kerék páros pedig az ötödik helyen fejezte be a Mikulás-ralit, azaz az első öt helyezett sorrendje már a harmadik szakasz végére kialakult.


A Mikulás-rali végeredménye:
1. Turán – Nemrava 41:20,1
2. Matics – Zejda 42:05,3
3. ifj. Ranga – Benkő 42:13,5
4. Botka – Mihalik 42:16,9
5. Ollé – Kerék 42:29,8

Szakaszgyőztesek:
1. szakasz: Elek – Földi 04:59,9
2. szakasz: Turán – Nemrava 03:52,2
3. szakasz: Turán – Nemrava 11:58,8
4. szakasz: Turán – Nemrava 04:55,1
5. szakasz: Turán – Nemrava 03:41,0
6. szakasz: Turán – Nemrava 11:51,9

vehirsport.hu

További cikkek

Minden idők egyik legerősebb magyar bajnoksága rajtol vasárnap
Minden idők egyik legerősebb magyar bajnoksága rajtol vasárnap
Minden idők egyik legerősebb rali országos bajnoksága rajtol el vasárnap az I. Boldogkő-ralival, amelyre kilencven páros nevezett.
Tóth László a Forma-3-ban folytatja pályafutását
Tóth László a Forma-3-ban folytatja pályafutását
A Forma-3-as autós gyorsasági bajnokságban indul az idén Tóth László a spanyol Campos Racing színeiben.
Rali ob: hivatalos a tavalyi idény végeredménye, idén is csúszhat a rajt
Rali ob: hivatalos a tavalyi idény végeredménye, idén is csúszhat a rajt
Hivatalossá vált a rali országos bajnokság 2020-as idényének végeredménye, az idei szezon pedig a tavalyihoz hasonlóan később kezdődhet a koronavírus-járvánnyal összefüggésben meghozott kormányzati intézkedések nyomán.
Jól éreztük magunkat, jó hétvégét zártunk – Turán Frigyes
Jól éreztük magunkat, jó hétvégét zártunk – Turán Frigyes
Nagy küzdelmet és az utolsó másodpercekig tartó izgalmakat hozott a magyar ralibajnokságot záró Mikulás-rali. A Next Auto Polo GTI R5-tel versenyző Turán Frigyes és Bagaméri László végig vezették a mezőnyt és magabiztos győzelmet arattak.
Mikulás-rali: hivatalosan még nem bajnokok Hadik Andrásék
Mikulás-rali: hivatalosan még nem bajnokok Hadik Andrásék
A vasárnapi Mikulás-rali végeredménye már biztosan nem változik, az országos bajnokság hivatalos végső sorrendjére azonban még néhány napot várni kell Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke szerint.