Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Döntetlen a norvégok ellen

2014. január 30. 12:27 // Forrás: MTI
A decemberi, szerbiai világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott döntetlent játszott a norvég csapattal a szombathelyi Provident Kupa pénteki nyitómérkőzésén.

Eredmény, 1. forduló:
Magyarország-Norvégia 28-28 (15-15)

A skandinávoknál gyakorlatilag a második csapat szerepelt, mert a legjobbak Európa-bajnoki selejtezőn érdekeltek. Ezzel együtt bátran és gyorsan játszott az így is jó erőkből álló norvég együttes, míg a magyaroknak idő kellett, mire felvették a ritmust. Hajdu János megbízott szövetségi kapitány a védekezésben több felállást kipróbált, igyekezett mindenkinek lehetőséget adni, emiatt itt-ott akadozott a játék. Az északiak gyakran éltek kedvenc fegyverükkel, a letámadással, a magyar védelem pedig több alkalommal nem zárt jól.

MTI Fotó: Kovács Anikó MTI Fotó: Kovács Anikó

A mérkőzést azonban így is megnyerhette volna Hajdu csapata: 28-27-es vezetésénél támadhatott az újabb gólért, majd a szakvezető 20 másodperccel a vége előtt még időt is kért. A felállás után a balszélre kijátszott akció azonban nem zárult góllal, a norvégok pedig gyors lerohanásból 6 másodperccel a dudaszó előtt egyenlítettek.

A magyar csapat legeredményesebb játékosa Tomori Zsuzsanna volt hét góllal. Görbicz Anita hatszor talált a kapuba, mindannyiszor büntetőből, míg Szamoránsky Piroska ötször volt eredményes.

A nap másik mérkőzésén: Brazília-Horvátország 32-23 (17-10)


A további program:
2. forduló, szombat:
Magyarország-Brazília 13:05
Horvátország-Norvégia 15:05
3. forduló, vasárnap:
Norvégia-Brazília 10:00
Magyarország-Horvátország 12:05

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.