2021. augusztus 5.
//
Krisztina névnap

A cél önmagunk legyőzése

2014. január 30. 14:02
Harcművészeti napot tartottak a Lovassy Gimnázium tornacsarnokában szombaton.

Küzdősportot három okból választhat az ember. Van, aki meg akar tanulni harcolni; van, aki csak sportolni szeretne, és ez az ág áll hozzá legközelebb; és vannak, akik nem mást, hanem önmagukat szeretnék legyőzni. A veszprémi budo napon ez utóbbi közösség gyűlt össze – nem véletlen, hogy a nap a szeretet jelmondata köré szerveződött. 

A megnyitó beszédet Némedi Lajos alpolgármester mondta el. Szavai szerint sokat szenvedünk azért, mert nem tudunk harmóniában élni önmagunkkal és környezetünkkel. Ez az értékek nagyfokú hiányára vezethető vissza. Az, hogy ezen tudunk-e változtatni, rajtunk múlik, nekünk kell megtalálni azokat az embertársainkat és azt a kultúrát, ami ebben segítségünkre lehet. 

A nap során minden jelentős harcművészeti ág képviselői bemutatták tudásukat. Többek között ju jitsu, karate, kendo, tai ji, teakwon-do, capoeira és aikido bemutatókat is láthatott az érdeklődő közönség. 

vehirsport.hu

További cikkek

Ez történt az olimpia 12. napján
Ez történt az olimpia 12. napján
Ezüstérmes lett a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjában Lőrincz Viktor, megszerezve így a magyar küldöttség 12. érmét a tokiói olimpián.
Lőrincz Viktor ezüstérmes
Lőrincz Viktor ezüstérmes
Lőrincz Viktor elvesztette a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjának szerdai döntőjét a tokiói olimpián, így bátyja, Tamás keddi aranyérme után ő ezüstöt nyert.
Két arany, összesen öt érem a keddi magyar mérleg
Két arany, összesen öt érem a keddi magyar mérleg
Két arany-, két ezüst- és egy bronzérem a keddi magyar termés a tokiói olimpián: a kajakos Kopasz Bálint és a birkózó Lőrincz Tamás lett első, a finndingis Berecz Zsombor, valamint a kajakos Varga Ádám végzett a második helyen, míg a Kozák Danuta, Bodonyi Dóra kajakkettes zárt harmadikként a japán fővárosban.
Lőrincz Tamás: ezt az aranyat a testvéremnek köszönhetem
Lőrincz Tamás: ezt az aranyat a testvéremnek köszönhetem
Lőrincz Tamás elsősorban testvérének, az egy súlycsoporttal feljebb szintén döntős Viktornak köszöni kötöttfogásúak 77 kilogrammos súlycsoportjában nyert aranyérmet a tokiói olimpián.
Lőrincz Tamás olimpiai aranyéremmel koronázta meg pályafutását
Lőrincz Tamás olimpiai aranyéremmel koronázta meg pályafutását
Lőrincz Tamás olimpiai bajnok lett a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájában a tokiói játékokon, miután a keddi döntőben 2-1-re legyőzte a kirgiz Akzsol Mahmudovot.