2021. augusztus 5.
//
Krisztina névnap

Grappling-sikerek Hatvanban

2014. január 30. 14:02
Faragó Attila vezetésével remek veszprémi eredmények születtek a 126 versenyzőt felvonultató IV. Rohács Norbert Emlékversenyen.

A G4 Grappling Liga 2013-2014-es évadának első fordulóját rendezték meg szeptember 21-én Hatvanban.  A versenyt négy tatamin rendezték meg,  27 klub 126 versenyzője 154 nevezéssel indult. Veszprém városát a Colonia Center versenyzői képviselték több kategóriában összesen két-két első, második, harmadik és negyedik helyet szerezve.

A veszprémi csapatA veszprémi csapat

A grappling egy kevert küzdősport, mely a birkózás, a dzsúdó, a jujitsu, a szambó, és más küzdősportok technikáit ötvözi, kizárva az ütést. A grapplingben a küzdelem megnyerhető feladással, pontozással, illetve az ellenfél leléptetésével, orvosi döntéssel. Döntetlen nincs. A feladás jelezhető kézzel, lábbal vagy hanggal.

A Colonia Center sportolói grappling mellett az egyre népszerűbb MMA küzdősport irányzatot is űzik. Az edzéseket hétfőn és csütörtökön 18:30-tól tartják a Lahner Gy. u. 4. szám alatt található Colonia Centerben. Faragó Attila edző vezetésével amatőr MMA versenyekre és grappling versenyekre készülnek a sportolók.


A veszprémi versenyzők eredményei:
Sándor József: senior gi grappling 1. hely, felnőtt gi grappling 4. hely, nogi grappling 4. hely
Szabó Sándor: felnőtt combat grappling 2. hely, nogi grappling 3. hely
Mesterházi Marcell: ifi nogi grappling 1. hely
Horváth Róbert: junior nogi grappling 3. hely
Faragó Attila: felnőtt nogi grappling 2. hely

vehirsport.hu

További cikkek

Ez történt az olimpia 12. napján
Ez történt az olimpia 12. napján
Ezüstérmes lett a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjában Lőrincz Viktor, megszerezve így a magyar küldöttség 12. érmét a tokiói olimpián.
Lőrincz Viktor ezüstérmes
Lőrincz Viktor ezüstérmes
Lőrincz Viktor elvesztette a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjának szerdai döntőjét a tokiói olimpián, így bátyja, Tamás keddi aranyérme után ő ezüstöt nyert.
Két arany, összesen öt érem a keddi magyar mérleg
Két arany, összesen öt érem a keddi magyar mérleg
Két arany-, két ezüst- és egy bronzérem a keddi magyar termés a tokiói olimpián: a kajakos Kopasz Bálint és a birkózó Lőrincz Tamás lett első, a finndingis Berecz Zsombor, valamint a kajakos Varga Ádám végzett a második helyen, míg a Kozák Danuta, Bodonyi Dóra kajakkettes zárt harmadikként a japán fővárosban.
Lőrincz Tamás: ezt az aranyat a testvéremnek köszönhetem
Lőrincz Tamás: ezt az aranyat a testvéremnek köszönhetem
Lőrincz Tamás elsősorban testvérének, az egy súlycsoporttal feljebb szintén döntős Viktornak köszöni kötöttfogásúak 77 kilogrammos súlycsoportjában nyert aranyérmet a tokiói olimpián.
Lőrincz Tamás olimpiai aranyéremmel koronázta meg pályafutását
Lőrincz Tamás olimpiai aranyéremmel koronázta meg pályafutását
Lőrincz Tamás olimpiai bajnok lett a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájában a tokiói játékokon, miután a keddi döntőben 2-1-re legyőzte a kirgiz Akzsol Mahmudovot.