2021. augusztus 5.
//
Krisztina névnap

Egy mérkőzés jutott a felnőtt vb-n

2014. január 30. 14:02
A hazai rendezésű felnőtt birkózó világbajnokságon az észt Epp Mae legyőzte a junior korú magyar lányt, Németh Zsanettet a nők 72 kilogrammos súlycsoportjában.

Szeptember 16. és 22. között rendezték a budapesti Papp László Sportarénában a felnőtt birkózó világbajnokságot, ahol a Veszprémi Dózsa SC kadet világbajnoka és junior Eb-ezüstérmese, Németh Zsanett is megmérethette magát a legjobbakkal. A Mol Tehetségtámogató Programjának kiválósága junior kora ellenére vehetett részt a felnőtt világbajnokságon, miután tavalyi sérülését követően, a Szkopjében rendezett junior Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett.

Németh Zsanett az idei felnőtt kontinensviadalon ötödik észt Epp Maével találkozott. Az első menetben még kiválóan tartotta magát, sőt ő irányította a mérkőzést, riválisát meg is intették passzivitása miatt, így Zsanett vezetett 1-0-ra. A folytatásban is magabiztosnak tűnt, szép akciót indított, szinte már megemelte ellenfelét, hogy eldobja, de Mae kibújt a szorításból és megkontrázva a támadást, és Zsanett mögé került(1-2). Ez olyannyira megzavarta a magyar birkózót, hogy Mae szinte azonnal ledöntötte őt, aztán orsóba fogva a lábát meg is pörgette (1-6). Ezt követően állásból folytatták a küzdő felek, de pár másodperccel később technikai tussal véget is ért a meccs (1-9).

Ezzel a Veszprémi Dózsa tehetsége kiesett a további küzdelmekből, mivel legyőzője a következő fordulóban kikapott. 

vehirsport.hu

További cikkek

Ez történt az olimpia 12. napján
Ez történt az olimpia 12. napján
Ezüstérmes lett a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjában Lőrincz Viktor, megszerezve így a magyar küldöttség 12. érmét a tokiói olimpián.
Lőrincz Viktor ezüstérmes
Lőrincz Viktor ezüstérmes
Lőrincz Viktor elvesztette a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjának szerdai döntőjét a tokiói olimpián, így bátyja, Tamás keddi aranyérme után ő ezüstöt nyert.
Két arany, összesen öt érem a keddi magyar mérleg
Két arany, összesen öt érem a keddi magyar mérleg
Két arany-, két ezüst- és egy bronzérem a keddi magyar termés a tokiói olimpián: a kajakos Kopasz Bálint és a birkózó Lőrincz Tamás lett első, a finndingis Berecz Zsombor, valamint a kajakos Varga Ádám végzett a második helyen, míg a Kozák Danuta, Bodonyi Dóra kajakkettes zárt harmadikként a japán fővárosban.
Lőrincz Tamás: ezt az aranyat a testvéremnek köszönhetem
Lőrincz Tamás: ezt az aranyat a testvéremnek köszönhetem
Lőrincz Tamás elsősorban testvérének, az egy súlycsoporttal feljebb szintén döntős Viktornak köszöni kötöttfogásúak 77 kilogrammos súlycsoportjában nyert aranyérmet a tokiói olimpián.
Lőrincz Tamás olimpiai aranyéremmel koronázta meg pályafutását
Lőrincz Tamás olimpiai aranyéremmel koronázta meg pályafutását
Lőrincz Tamás olimpiai bajnok lett a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájában a tokiói játékokon, miután a keddi döntőben 2-1-re legyőzte a kirgiz Akzsol Mahmudovot.