Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Felére csökkentette Knezevic fizetését a Podgorica

2014. március 14. 15:05 // Forrás: MTI
A szezon végéig a felére csökkentette a Görbicz Anitát vasárnap lefejelő Milena Knezevic fizetését a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyesdöntőjébe jutott Buducsnoszt Podgorica.

A klub közleménye szerint a játékos eddigi bérének felét kapja, a másik részét jótékonysági célokra fordítják.

A vasárnapi találkozón a montenegróiak utolsó támadásánál, 26-26-nál Knezevic a győri irányító felé fordult, és az arcába fejelt. Görbicz egyből elterült a padlón, a montenegrói játékos pedig kevéssel később dőlt el, ő is az arcát fogta. A bírók nem vették észre, mi történt, így a lefejelés tényét a meccs jegyzőkönyvében sem rögzítették.

A Győr jelezte az esetet az európai szövetségnél, az EHF pedig csütörtökön kétmeccses eltiltással büntette Knezevicet, aki így a májusi négyesdöntő második napján, a helyosztón már pályára léphet. A montenegrói játékos - még a döntés előtt - nyílt levélben kért elnézést tettéért. 

Az EHF-ítélet miatt többen szót emeltek, mondván, azt túl enyhének tartják. Még a Buducsnoszt is jelezte a honlapján, attól tartott, hogy játékosa minimum három találkozón nem léphet pályára. 
"Tartunk tőle, hogy ennek az ítéletnek a jövőben nem lesz visszatartó ereje az agresszív, sportszerűtlen viselkedésekkel szemben. Mivel az EHF közleménye nem fogalmazza meg egyértelműen a további lehetőségeket, a következő napokban eldöntjük, hogy lépünk-e, és ha igen, akkor mit” - nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke a klub honlapján az ítélethirdetés után.

Raphaëlle Tervel, az ETO francia légiósa igazságtalanságról írt oldalán.
"Nem tudom elhinni, hogy csak két mérkőzés jár egy lefejelésért. Úgy, hogy az egyik összecsapásnak már nincs is tétje"

Tor Odvar Moen, a két csapattal azonos középdöntős csoportban szereplő Larvik edzője twitter-oldalán azt írta, hogy ez botrány, és "az EHF alulmúlta önmagát".

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.