Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C

Négy távozó, három érkező

2014. március 20. 14:27 // Forrás: MTI
Egy szezon után, nyáron távozik a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatától a montenegrói Katarina Bulatovic és rajta kívül még négyen.

A Bajnokok Ligájában, az NB I-ben és Magyar Kupában címvédő gárdához érkezik többek között az előző világbajnokság gólkirálya, a német Susann Müller.

A klub csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes Bulatovic - aki BL-t nyert 2007-ben a dán Slagelsével és 2012-ben a Buducsnoszt Podgoricával - szeretne háromszoros BL-győztesként visszatérni hazája kirakatcsapatába, a Podgoricába. A kiváló átlövő megjegyezte: ő szeretne távozni, és ezért nem hosszabbítja meg szerződését a Győrrel.    

Egy másik légiós, a védőspecialista francia Raphae:lle Tervel is távozik, mert visszavonul. Rajtuk kívül Soós Viktória, Hornyák Dóra és Sirián Szederke sem marad.

Biztosan érkezik két külföldi játékos: a legutóbbi világbajnokság All Star-csapatába beválasztott, gólkirály német Susann Müller Lipcséből - neki kell pótolnia Bulatovicot - és a horvát Vesna Milanovic-Litre Kaproncáról (Koprivnica). Planéta Szimonetta Veszprémből jön. Müllerrel három, Milanovic-Litrével egy plusz egy évre írtak alá. Rajtuk kívül még egy játékos érkezése várható.

Herr Orsolyával, Bognár-Bódi Bernadettel, Hornyák Ágnessel és Szepesi Ivettel egy évvel hosszabbított az ETO. Heidi Löke újabb, szintén egy évre kötelezte el magát, így 2016-ig biztosan marad, és ahogy Kelecsényi Ernő klubelnök megjegyezte: "a világ legjobb beállósa garancia a további sikerekre."

Hozzátette: a cél az volt, hogy a csapat gerincét megtartsák, ugyanakkor legyen vérfrissítés, jöjjenek új arcok is.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.