Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Sótonyi távozik a füredi kispadról

2014. április 22. 17:13
A férfi kézilabda élvonalban szereplő Balatonfüredi KSE elnöksége nem hosszabbítja meg a vezetőedző szezon végén lejáró szerződését.

Az alábbiakban a klub elnökségének keddi közleményét tesszük közzé.

„A Balatonfüred kézilabdacsapata Sótonyi László több mint négyéves edzősködése alatt kimagasló eredményeket ért el. Bajnoki- és kupabronzérmeket szerzett és kijutott a nemzetközi porondra. Az idei szezonban bajnoki elődöntőbe vezette csapatunkat és ismét mérkőzhetünk a bajnoki dobogóért. Ez utóbbi eredmény azért is figyelemre méltó, mert ezt egy jelentősen megfiatalított csapattal érte el. Balatonfüreden már nem csak epizodisták a zsinórban harmadszor bajnoki aranyat elérő juniorok, hanem közülük többen nem csupán a Füred NB I-es csapatába épültek be, hanem bemutatkozhattak Mocsai Lajos vezette válogatottban is.

A BKSE előtt továbbra is saját fiataljainak a kinevelése és beépítése az egyetlen járható út. Füreden nem fogunk és tudunk igazolni sztárokat, így a kézilabdát lassan befejező játékosaink pótlása csak a saját utánpótlásunkból jöhet. Ezért döntöttünk szakmai koncepcióváltásról, helyesebben mondva az utánpótlás koncepciónk megerősítéséről. Vagyis egy kézbe akarjuk letenni a füredi kézilabda szakmai irányítását, ami azt a célt szolgálja, hogy rendre újabb és újabb tehetségeket neveljünk a magyar kézilabdának és ezekből a tehetségekből épüljön fel a füredi első osztályú csapat.

A BKSE elnöksége elismerve Sótonyi László eredményeit, nagyra tartva tudását, a lejáró szerződését nem hosszabbítja meg és koncepciójához más szakmai irányítót keres. A tárgyalások még nem zárultak le, így az új szakvezető személyét csak ezek után tudjuk nyilvánosságra hozni.

Sótonyi László munkáját az évek során egyesületünkön túl Balatonfüred város sport kitüntetésével is elismerték és ezúton is csak a legjobbakat mondhatjuk róla. Munkájával beírta a nevét Balatonfüred sporttörténetébe."

vehirsport.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.