2023. március 21.
//
Benedek névnap

Mérföldkő a VÚK életében

2014. április 30. 23:52
A Veszprémi Úszó Klub sportolója, Végh István a magyar serdülő válogatottként fantasztikus sikereket ért el az április 16-18-án, Dunaújvárosban megrendezett Aranyüst kupán.

A fiatal tehetség aranyérmet nyert 100 m pillangóúszásban, a 4x100 m-es gyorsváltó és a 4x100 m-es vegyes váltó tagjaként. Ezüstérmet szerzett 100 m gyorsúszásban és 5. helyen végzett 200 m gyorson. Mérföldkő ez a bakonyi úszó klub életében, mert hosszú idő óta büszkélkedhetnek újra korosztályos válogatott sportolóval.

Végh István és edzője, Balogh János Végh István és edzője, Balogh János

Végh a május 3-4-ei a csehországi Pardubice-ben megrendezendő nemzetközi úszóversenyre is meghívást kapott, ahol szintén a válogatott színeiben szerepelhet.

A klub büszkesége jelenleg a korosztályos európai ranglistán is igen előkelő helyen szerepel:100 m pillangóúszásban a 2., 100 m gyorson pedig a 6. helyen áll.

vehirsport.hu

További cikkek

Betlehem negyedik lett, Rasovszkyt kiütötték
Betlehem negyedik lett, Rasovszkyt kiütötték
A Balaton ÚK Veszprém kiválósága, Betlehem Dávid a negyedik helyen végzett 10 kilométeren a nyíltvízi úszó Európa-kupa-sorozat idei első állomásán, Eilatban. Klubtársa, Rasovszky Kristóf féltávnál akkora ütést kapott a vízben, hogy feladni kényszerült a versenyt.
Hosszú Katinka gyermeket vár
Hosszú Katinka gyermeket vár
Gyermeket vár Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó. A 33 esztendős világklasszis csütörtökön Instagram-oldalán rövid videóban közölte, anya lesz.
Nyíltvízi úszó Ek: taroltak a veszprémiek Izraelben
Nyíltvízi úszó Ek: taroltak a veszprémiek Izraelben
Mindkét nemnél magyar nyíltvízi úszó zárt az első négy helyen az Európa-kupa-sorozat idei első versenyén, Eilatban. A férfiaknál Betlehem Dávid nyert veszprémi klubtársa, Rasovszky Kristóf előtt.
Hosszú távú medencés úszó ob: Betlehem Dávid duplázott
Hosszú távú medencés úszó ob: Betlehem Dávid duplázott
Akárcsak pénteken 10 000 méteren, vasárnap 1500 méteren is Betlehem Dávid bizonyult a legjobbnak a Veszprémben rendezett hosszú távú medencés országos bajnokságon.
Kisajátították a dobogót a veszprémiek az ob-n
Kisajátították a dobogót a veszprémiek az ob-n
Betlehem Dávid nyert, Kalmár Ákos második, Rasovszky Kristóf (mindhárman Balaton ÚK Veszprém) pedig harmadik lett pénteken a hosszú távú medencés úszó országos bajnokság 10 ezer méteres versenyén a Veszprémi Sportuszodában.