2021. október 24.
//
Salamon névnap

Mérföldkő a VÚK életében

2014. április 30. 23:52
A Veszprémi Úszó Klub sportolója, Végh István a magyar serdülő válogatottként fantasztikus sikereket ért el az április 16-18-án, Dunaújvárosban megrendezett Aranyüst kupán.

A fiatal tehetség aranyérmet nyert 100 m pillangóúszásban, a 4x100 m-es gyorsváltó és a 4x100 m-es vegyes váltó tagjaként. Ezüstérmet szerzett 100 m gyorsúszásban és 5. helyen végzett 200 m gyorson. Mérföldkő ez a bakonyi úszó klub életében, mert hosszú idő óta büszkélkedhetnek újra korosztályos válogatott sportolóval.

Végh István és edzője, Balogh János Végh István és edzője, Balogh János

Végh a május 3-4-ei a csehországi Pardubice-ben megrendezendő nemzetközi úszóversenyre is meghívást kapott, ahol szintén a válogatott színeiben szerepelhet.

A klub büszkesége jelenleg a korosztályos európai ranglistán is igen előkelő helyen szerepel:100 m pillangóúszásban a 2., 100 m gyorson pedig a 6. helyen áll.

vehirsport.hu

További cikkek

Hosszútávú medencés úszó ob: Rasovszky nyert tíz kilométeren
Hosszútávú medencés úszó ob: Rasovszky nyert tíz kilométeren
Papírforma sikerek születtek pénteken az úszók hosszútávú medencés országos bajnokságán, a 10 kilométeres versenyszámban.
Nyíltvízi úszó Ek: Rasovszky negyedik Szardínián
Nyíltvízi úszó Ek: Rasovszky negyedik Szardínián
A Balaton Úszó Klub Veszprém olimpiai ezüstérmese, Rasovszky Kristóf negyedik lett a nyíltvízi úszó Európa Kupa-sorozat szombati, szardíniai állomásán.
Utolsónak be, elsőnek ki
Utolsónak be, elsőnek ki
A Balaton Úszó Klub olimpikonjának minden napja 4:50-kor kezdődik, 6 órakor már a medencében van, és átlagosan egy Veszprém-Balatonalmádi oda-vissza távot teljesít úszva minden edzésen. Rasovszky Kristóf, nyílt vízi úszó a tokiói olimpián szerzett ezüstérme után ismét edzésbe állt, miközben már készül az élsportolói karrier utáni életére is.
Rasovszky Kristóf harmadik lett Piombinóban
Rasovszky Kristóf harmadik lett Piombinóban
A Balaton Úszó Klub Veszprém versenyzője, Rasovszky Kristóf bronzérmesként végzett a FINA nyíltvízi úszó Európa-kupa sorozatának vasárnapi állomásán az olaszországi Piombinóban.
Rasovszky negyedik helyen végzett Barcelonában
Rasovszky negyedik helyen végzett Barcelonában
A Balaton Úszó Klub Veszprém olimpiai ezüstérmes klasszisa, Rasovszky Kristóf negyedik helyen zárt a nyíltvízi Európa-kupasorozat barcelonai állomásán.