Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C

György László a Füred új edzője

2014. május 2. 20:45
A férfi kézilabda élvonalban szereplő Balatonfüredi KSE vezetése lezárta az új vezetőedző személyéről folyó tárgyalásokat és György Lászlót bízta meg 2014. július elsejétől két évre a csapat irányításával.

A lejáró szerződésű Sótonyi Lászlót váltó új tréner nem egyszerűen az első csapat vezetőedzői címét veszi át elődjétől, hanem szélesebb jogkört és felelősséget kap. Szakmai igazgatóként a Balatonfüredi KSE-nél folyó teljes szakmai munka irányításáért fog felelni. Természetesen ebben a munkájában edző kollégák fogják segíteni, illetve egy edzői stábot is kell irányítania.

György László háta mögött három sikerekkel koronázott füredi év áll. Háromszor nyerte el juniorjaival a bajnoki címet. Ifistái egy ezüstöt, egy negyedik és egy ötödik helyezést értek el. Ennél is sokkal fontosabb, hogy a jelenlegi első osztályú keret tizenhárom tagja az ő utánpótlás csapataiban edződött, az ő junior bajnokai közül kerül ki. Sőt, közülük négyen már Mocsai Lajos keretébe is meghívást kaptak. Arról nem is beszélve, hogy a korosztályos válogatottaknak hányan voltak és hányan tagjai jelenleg is a neveltjei közül.

A füredi kézilabdára odafigyelők mindhárom évben megállapíthatták mind csapatainak, mind az egyes játékosainak a szezonról szezonra, sőt, őszről tavaszra való fejlődését.

György László Dunaújvárosban kezdte edzői pályafutását ahol Imre Vilmos segítőjeként és az utánpótlás irányítójaként ért el bajnoki címekben és érmekben megtestesülő sikereket. Számos jelenlegi NB I-es és válogatott játékos pályafutása indult a közreműködésével.

– Balatonfüreden az ő szakágvezetésével léptünk előrébb az utánpótlás nevelésben és indultunk el azon az úton, melynek kiteljesedését most tőle várjuk. Egyesületünk nem hogy a két nemzetközileg jegyzett élcsapathoz képest, de az utóbbi években többször is magunk mögé utasított közvetlen riválisaihoz mérten is szerényebb költségvetésből gazdálkodik. Nem tud és nem is akar nagy neveket igazolni. Előttünk csak a három éve elkezdett utánpótlás koncepció következetes tovább vitele a járható út. A jövő füredi kézilabdáját a saját nevelésű játékosokra kell építenünk. Ennek első eredményeit, fiataljaink egyre stabilabb szereplését most kezdhetjük el élvezni – olvasható a klub pénteki sajtóközleményében.

– Jelenleg is egy erőteljes fiatalítás közepén tartunk és a jövőben, a nálunk válogatottá előrelépő és távlatosan – remélhetőleg – nemzetközi élcsapatokat erősítő füredi nevelésű játékosok majdani pótlása is csak a saját „istállóból" jöhet. Ennek a folyamatos és megújuló munkának a metódusát kell kiépítenie György Lászlónak. Vagyis felelőssége nem pusztán az első csapat eredményességével lesz mérhető, hanem a játékosai fejlődésével, a fiatal tehetségek felfedezésével és beépítésével. A Füreden folyó munka eredményességét a fiatalok egyre stabilabb teljesítményében kell majd mérnünk. Ehhez ezeknek a fiataloknak a szigorú és következetes munka mellett az a nevelői bizalom kell, ami eddig is jellemezte György László munkáját – zárul a tájékoztatás.

vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.