2023. március 31.
//
Árpád névnap

György László a Füred új edzője

2014. május 2. 20:45
A férfi kézilabda élvonalban szereplő Balatonfüredi KSE vezetése lezárta az új vezetőedző személyéről folyó tárgyalásokat és György Lászlót bízta meg 2014. július elsejétől két évre a csapat irányításával.

A lejáró szerződésű Sótonyi Lászlót váltó új tréner nem egyszerűen az első csapat vezetőedzői címét veszi át elődjétől, hanem szélesebb jogkört és felelősséget kap. Szakmai igazgatóként a Balatonfüredi KSE-nél folyó teljes szakmai munka irányításáért fog felelni. Természetesen ebben a munkájában edző kollégák fogják segíteni, illetve egy edzői stábot is kell irányítania.

György László háta mögött három sikerekkel koronázott füredi év áll. Háromszor nyerte el juniorjaival a bajnoki címet. Ifistái egy ezüstöt, egy negyedik és egy ötödik helyezést értek el. Ennél is sokkal fontosabb, hogy a jelenlegi első osztályú keret tizenhárom tagja az ő utánpótlás csapataiban edződött, az ő junior bajnokai közül kerül ki. Sőt, közülük négyen már Mocsai Lajos keretébe is meghívást kaptak. Arról nem is beszélve, hogy a korosztályos válogatottaknak hányan voltak és hányan tagjai jelenleg is a neveltjei közül.

A füredi kézilabdára odafigyelők mindhárom évben megállapíthatták mind csapatainak, mind az egyes játékosainak a szezonról szezonra, sőt, őszről tavaszra való fejlődését.

György László Dunaújvárosban kezdte edzői pályafutását ahol Imre Vilmos segítőjeként és az utánpótlás irányítójaként ért el bajnoki címekben és érmekben megtestesülő sikereket. Számos jelenlegi NB I-es és válogatott játékos pályafutása indult a közreműködésével.

– Balatonfüreden az ő szakágvezetésével léptünk előrébb az utánpótlás nevelésben és indultunk el azon az úton, melynek kiteljesedését most tőle várjuk. Egyesületünk nem hogy a két nemzetközileg jegyzett élcsapathoz képest, de az utóbbi években többször is magunk mögé utasított közvetlen riválisaihoz mérten is szerényebb költségvetésből gazdálkodik. Nem tud és nem is akar nagy neveket igazolni. Előttünk csak a három éve elkezdett utánpótlás koncepció következetes tovább vitele a járható út. A jövő füredi kézilabdáját a saját nevelésű játékosokra kell építenünk. Ennek első eredményeit, fiataljaink egyre stabilabb szereplését most kezdhetjük el élvezni – olvasható a klub pénteki sajtóközleményében.

– Jelenleg is egy erőteljes fiatalítás közepén tartunk és a jövőben, a nálunk válogatottá előrelépő és távlatosan – remélhetőleg – nemzetközi élcsapatokat erősítő füredi nevelésű játékosok majdani pótlása is csak a saját „istállóból" jöhet. Ennek a folyamatos és megújuló munkának a metódusát kell kiépítenie György Lászlónak. Vagyis felelőssége nem pusztán az első csapat eredményességével lesz mérhető, hanem a játékosai fejlődésével, a fiatal tehetségek felfedezésével és beépítésével. A Füreden folyó munka eredményességét a fiatalok egyre stabilabb teljesítményében kell majd mérnünk. Ehhez ezeknek a fiataloknak a szigorú és következetes munka mellett az a nevelői bizalom kell, ami eddig is jellemezte György László munkáját – zárul a tájékoztatás.

vehirsport.hu

További cikkek

BL-negyeddöntőben a Telekom Veszprém!
BL-negyeddöntőben a Telekom Veszprém!
A házigazda Telekom Veszprém 38-33-ra nyert az OTP Bank-Pick Szeged ellen a kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának csütörtök esti visszavágóján. Az „Építők” kettős győzelemmel, 74-56-os összesítéssel jutott a sorozat negyeddöntőjébe, ahol a lengyel bajnok Kielce lesz az ellenfele.
SEHA-liga: a Veszprém U21-es csapata áll ki a negyeddöntőre
SEHA-liga: a Veszprém U21-es csapata áll ki a negyeddöntőre
A veszprémi kézilabdaklub szerda délután hivatalos oldalán közölte, hogy az U21-es csapatával áll ki a szerb Partizan Beograd elleni negyeddöntőre.
Vajlupau: Csak az első félidejét nyertük meg az összecsapásnak!
Vajlupau: Csak az első félidejét nyertük meg az összecsapásnak!
Csütörtökön este (18.45) folytatódik a történelmi párharc: a tizenhárom gólos előnyt kialakító Telekom Veszprém az OTP Bank-Pick Szegedet fogadja az arénában a kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának visszavágóján.
Szoboszlai cselsorozata lett az elmúlt játéknap legszebb megmozdulása
Szoboszlai cselsorozata lett az elmúlt játéknap legszebb megmozdulása
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Szoboszlai Dominik cselsorozatát választotta az Eb-selejtezők hétfői játéknapján a legszebb megmozdulásának.
Szilágyisok kísérték a válogatott labdarúgókat
Szilágyisok kísérték a válogatott labdarúgókat
A veszprémi Szilágyi Erzsébet Általános iskola tanulói kísérték be a válogatott labdarúgókat a Magyarország–Bulgária Eb-selejtező mérkőzésre.