Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Martin: most jöhet egy kis ünneplés

2014. május 4. 20:37 // Forrás: MTI
Rövid ünneplést tervez Ambros Martin, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője, miután csapata vasárnap megvédte címét a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

 A győriek "Győztes 2014", illetve "Winner 2014" feliratú zöld pólóban vették át az aranyérmeket a Papp László aréna küzdőterén felállított dobogón.    

A díjakat Jean Brihault, az európai szövetség (EHF) elnöke és Michael Wiederer főtitkár adta át. Görbicz Anita a gólkirálynak járó labdát, Katrine Lunde pedig a négyes döntő legjobbjának járó serleget is megkapta.    

Az ünnepség után Ambros Martin elmondta: tudták, hogy nehéz lesz a Final Four, de a játékosok megbirkóztak a feladattal.    

"Amikor a játék dominált és nem a verekedés, akkor érezni lehetett, hogy csak mi győzhetünk. A szezonban van még egy fontos feladatunk, a magyar bajnoki cím megvédése. Most jöhet egy kis ünneplés, aztán arra kell figyelnünk" - nyilatkozott.    

MTI Fotó: Kovács Anikó MTI Fotó: Kovács Anikó

Görbicz is úgy érezte, hogy jobb volt a Győr, de egy pillanatra sem lehetett kiengedniük: "Abból már az elődöntőben baj volt. Nagyon jók voltunk az egész BL-ben, egyszer sem kaptunk ki, ez is bizonyítja, hogy méltó helyre került a trófea, és megérdemelten védtük meg a címünket."

Lunde elmondta, az volt a terv, hogy a Buducsnoszt beállósa ne sok labdát kapjon, és inkább az átlövéseket erőltesse az ellenfél. "Ez szinte végig sikerült, így aztán nagyon köszönöm a társaknak, hogy segítették a feladatomat. Negyedszer nyertem BL-t, de ezt nem lehet megunni!" - örvendezett.

A 18 éves Korsós Dorina hétfőn már BL-győztesként kezdi meg az érettségi vizsgáit. "Nekem még a tanulással is kellett foglalkoznom, de nagyszerű társaim vannak, és így könnyebb elviselni fiatalon a terhet. Majd később megmondom, mi nehezebb: BL-t nyerni vagy érettségizni" - tette hozzá tréfásan.

A mindkét nap remeklő Eduarda Amorim nagyon élvezte a Final Fourt: "Nagyon jó volt a hétvége, igazi ünnep, és ami a lényeg: ismét mi nyertük a Bajnokok Ligáját. A közönség fantasztikus volt, bízom benne, hogy sok ilyen sikerben lesz még részünk."

Dragan Adzic, a Podgorica vezetőedzője gratulált a Győrnek: "Nem volt véletlen, hogy a Győr nyert, hiszen fantasztikus csapat, ráadásul hazai pályán is játszott. Sajnos voltak sérültjeink, talán ha nincsenek, akkor szorosabb lett volna a finálé."

A Győr aratta a magyar női kézilabdázás 14. európai kupasikerét.


Az eddigi magyar győztesek:
BL (BEK):
1982: Vasas, 1999: Dunaferr, 2013: Győr, 2014: Győr
KEK:
1978: FTC, 1981: Bp. Spartacus, 1995: Dunaferr, 2011: FTC, 2012: FTC
EHF Kupa:
1995: Debrecen, 1996: Debrecen, 1998: Dunaferr, 2005: Cornexi, 2006: FTC

A BL-győztes Győr csapata:
Katrine Lunde, Heidi Löke, Hornyák Dóra, Korsós Dorina, Herr Orsolya, Görbicz Anita, Kovacsics Anikó, Eduarda Amorim, Soós Viktória, Raphaelle Tervel, Orbán Adrienn, Szepesi Ivett, Sirián Szederke, Boczkó-Hornyák Ágnes, Katarina Bulatovic, Bognár-Bódi Bernadett, vezetőedző: Ambros Martin, edző: Danyi Gábor

vehirsport.hu
további cikkek
Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Telekom Veszprém Kentin Mahé: Elfáradtam, hangom semmi! Nem csak az őrületes fordítás és az utolsó másodperces győzelem miatt marad emlékezetes a Telekom Veszprém csütörtök esti BL-negyeddöntője: a dán Aalborg elleni derbin a keretből kimaradó olimpiai bajnok francia irányító, Kentin Mahé az O-szektorból támogatta társait. ma 10:41 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). ma 7:51 Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! Telekom Veszprém Utolsó másodperces góllal nyert a Veszprém a BL-negyeddöntőben! A házigazda Telekom Veszprém hatgólos hátrányból felállva 32-31-re nyert a dán Aalborg Handbold ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtök esti, első felvonásán. A visszavágót jövő szerdán 18.45-kor rendezik Dániában. tegnap 20:24 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. tegnap 13:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.