Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
19°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
19°C

Véget ért egy fejezet

2014. május 10. 19:07
Győzelemmel búcsúzott Veszprémtől a Barabás KC, amely 29:22-re legyőzte az MTK együttesét a női kézilabda élvonal alsóházi rájátszásában.

A meghirdetett ingyenes belépési lehetőség ellenére is bántóan kevesen, legfeljebb százan voltak kíváncsiak a Veszprém Barabás utolsó bakonyi fellépésére. Ebben az is közrejátszhatott, hogy munkanapon, ráadásul a szokottnál korábban rendezték a találkozót, valamint az is, hogy az alsóházi (9-12. helyért zajló) rájátszásnak már nincs tétje. Az ugyanis már a kezdő sípszó előtt biztossá vált, hogy a Debrecen a 9., a Veszprém a 10, az MTK a 11. az Eger pedig az utolsó helyen zárja a bajnokságot.

Fotók: Cseh ZoltánFotók: Cseh Zoltán

A rendkívül alacsony színvonalú találkozón a vendégek kezdtek jobban, akik többször is vezetni tudtak két góllal (8. perc: 2:4). A játékrész első harmadának végére aztán utolérte ellenfelét a Róth-csapat, amely kisvártatva az előnyt is magához ragadta (6:5). A folytatásban is a Barabás uralta a találkozót, de jelentős előnyt még öttel a szünet előtt sem sikerült kiharcolniuk (12:10). A hajrában azonban már csak a fővárosiak hálójában landolt a játékszer, a szünetben így 15:10 állt az eredményjelzőn.

Ott folytatódott a második felvonás, ahol az első abbamaradt: a Veszprém 4:1-es villámrajttal startolt. Az összecsapás nívójáról árulkodik, hogy az első három-három büntetőjét mindkét társaság kihagyta. Úgy tűnt, hogy a bakonyiakat a kelleténél jobban is megnyugtatta a magabiztos előny, az MTK ugyanis zsinórban négyszer is mattolta Pásztort (44. perc: 19:15). A szerény képességű vendég alakulat mindent bevetett, hogy még közelebb férkőzzön. Héttel a lefújás előtt háromra is csökkentették hátrányukat (23:20), ekkor azonban a VBKC lőtt sorozatban hármat. A 29:22-es végeredményt a meccs legeredményesebb játékosa, Takács Bianka állította be.

Róth Kálmán együttese a Debrecen vendégeként zárja a pontvadászatot, a következő időnytől pedig Mosonmagyaróvárra „költözik".

Női kézilabda NB I, alsóházi rájátszás 5. forduló:
Veszprém Barabás Duna Takarék KC–MTK-Budapest SE 29:22 (15:10)
Március 15. utcai sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Horváth, Simó.
Veszprém: Szemerey – Hajtai, Kurucz 5, Takács B. 7, Horváth D. 4, Tóth G. 5 (1), Pelczéder 2. Csere: Pásztor (kapus), Kokas 2, Kiskartali 4, Gulyás. Vezetőedző: Róth Kálmán.
MTK: Schneck – Barczi 1, Takács F. 1., Pácz, Fundák 2, Despotovic 6, Buzsáki 4. Csere: Kókai (kapus), Fekete 6 (1), Tamás 1, Kulich 1, Sztankovics, Csuka. Vezetőedző: Majoros Gusztáv.
Kiállítások: 14, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 6/1, ill. 4/1.

Edzői nyilatkozatok

Róth Kálmán: – Örülök, hogy győzelemmel tudtunk búcsúzni Veszprémtől. Köszönjük a szurkolást és a támogatást.

Majoros Gusztáv: – Nagyon sok hibát láthattunk mindkét oldalon. Ha jobban koncentrálunk, s bedobjuk a heteseinket, illetve a ziccereinket, szorosabb lehetett volna az eredmény.

Zatkalik Dávid
vehirsport.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.