Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Pastor: a nyomás a Berlinen van

2014. május 16. 20:49 // Forrás: MTI
Juan Carlos Pastor vezetőedző szerint nem a Pick Szegeden, hanem elődöntős riválisán, a házigazda Füchse Berlinen van a nyomás a férfi kézilabda EHF Kupa négyes döntője előtt.

 "Nagyon nehéz ellenük játszani, mert nemcsak kiváló kapusuk van Silvio Heinevetter személyében, hanem kiválóan is védekeznek előtte" - jelentette ki a szombati elődöntő előtt már a helyszínen, a tízezer néző befogadására alkalmas Max Schmeling Csarnokban tartott pénteki sajtótájékoztatón a spanyol szakember.    

Pastor úgy vélte, csapata a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe bejutó MKB-MVM Veszprém elleni magyar bajnoki finálé szegedi mérkőzésén jól játszott és ha azt a teljesítményt megismétli, akkor lehet esélye. Hozzátette, nagyon fontos, hogy játékosai megtalálják a ritmust, támadásban oldalvonaltól oldalvonalig bejátsszák a pályát, és folyamatos legyen a játék.    

A spanyol válogatottat 2005-ben világbajnoki címre vezető tréner a másik párharcról csak annyit jegyzett meg, hogy a francia Montpelliert esélyesebbnek tartja, de egy meccsen a román Constanta is nyerhet.    

Mikler Roland, a szegediek válogatott kapusa úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy számára különösen fontos a jó szereplés ezen a tornán, mert ez lesz az utolsó fellépése a Pick Szegedben, és szeretne szépen búcsúzni, mivel a következő idényben már éppen a nagy rivális veszprémieket erősíti majd.    

"Egyből a legnehezebb ellenfelet kaptuk az elődöntőre, de ha meg akarjuk nyerni a sorozatot, akkor mindenkit le kell győzni" - jelentette ki Mikler, aki szerint az kulcsfontosságú lehet a Füchse Berlin ellen, hogy megszűrjék a 9-10 méteres átlövéseket, illetve támadásban ne adják el a labdákat, mert abból riválisuk könnyen leindíthatja őket.    

Mikler arról is beszélt, hogy a két csapat előző idénybeli meccsei óta a Szeged kerete sokat módosult és erősebb lett, míg a berlini gárda összetétele nem változott, azaz most jobb esélyt lát a sikerre. Akkor a Bajnokok Ligája csoportkörében a Füchse Berlin hazai pályán és idegenben is viszonylag simán nyert.

"Nyerni szeretnénk, de nagyon nehéz lesz. Ha úgy játszunk, mint Szegeden a Veszprém ellen, akkor lesz esélyünk" - mondta Ancsin Gábor átlövő, aki hozzátette, hogy a berliniek erőssége a jó védekezés és a labdaszerzés utáni gyors leindítás, éppen ezért a siker egyik kulcsa a gyors visszarendeződés lehet. Hozzátette, a gyors támadásindítás pedig azért lesz fontos, mert a berliniek kettőt szoktak cserélni, és ezt meg kell nehezíteni.

Ancsin beszélt arról is, hogy bár nyilván előny a hazai pálya a riválisnak, de korántsem számít olyan fergeteges hangulatra, mint amit akár Veszprémben, akár Szegeden megszokott az egymás elleni rangadókon.

A Szeged 14.35-től az első elődöntőt játssza, a Montpellier-Constanta mérkőzésre 17.15-től kerül sor. Vasárnap a bronzmérkőzés 13 órakor, a döntő pedig 15.35-kor kezdődik.

vehirsport.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.