2021. július 31.
//
Oszkár névnap

Gyermeknapi lóerő próba

2014. május 18. 22:27
ifj. Mulicz László
A veszprémi szlalomverseny házigazdái május 25-én (vasárnap) immáron harmadszor rendezik meg a gyermeknapi baleset-megelőzési nyílt napot a Veszprém Aréna parkolójánál.

Most az autósokon és más járművekkel közlekedőkön kívül kedveskednek a gyermekeknek is, ezért az SR Sport Egyesület, az SZ&T-T Rally Team, a Pitykemotor, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprémi Autós Motoros Iskola Kft. segítségével külön programokkal is várják az érdeklődőket.

Aki május 25-én, vasárnap kilátogat az arénához, biztos megtalálja a neki való elfoglaltságot. A gyerekeket ugráló vár, luftballon, motoros szimulátor, kerékpáros ügyességi pálya, részegszemüveg, biztonsági öv szimulátor és játszóház várja, ahol só-liszt gyurmából és papírból készíthetnek „műalkotásokat”, melyeket haza is vihetnek.

A nagyobbaknak, adrenalin-függőknek a Veszprém Szlalom idei második fordulója adhat kikapcsolódást, hiszen a Dunántúli Szlalom Kupa idei negyedik fordulójának is otthont adó ügyességi versenyre már szép számmal jelentkeztek, és hamarosan betelik a maximális százhúszas létszám.

A szlalomverseny mellett a Mini Club Hungary is tiszteletét teszi, és megcsodálhatjuk a híres régi Mini Morrisokat, amelyek sofőrjei közül páran bevállalják a szlalompálya adta kihívásokat is.

Tehát ismét felbőgnek a motorok és az adrenalin az egekbe szökik, amikor megkezdődik a Veszprém Szlalom idei második fordulója. A 2007 óta működő kis csapat ismét kitesz magáért, hiszen nemcsak a versenyezni vágyó „benzinvérűeknek” szeretnének a kedvükben járni. Most is, mint mindig új pályát jelölnek ki, amely az eddigi leghosszabb nyomvonalat fogja képviselni a maga 1850 m hosszával.

A rendezvény segítséget nyújt a közúton való szabályok, a rutin és a biztonságos járműkezelés elsajátításához, de emellett kiélhetik magukat a száguldozni vágyó adrenalin-függők is. Akik több ezren ott voltak az elmúlt évek versenyein, azok bizonyára izgalommal várják a folytatást. A látványos autózások és az időre kemény harcokat vívó pilóták, most is szép számmal képviseltetik majd magukat, hogy elragadják a szurkolók figyelmét.

A mezőnyben fellelhető majd a szépen megépített, vagy éppen széria utcai autók, vagy a brutális teljesítményű gépcsodák, csakúgy, mint a látványra „kilinccsel előre” autózó BMW-k, Suzukik vagy Ladák.

Az év folyamán még két rendezvény kerül lebonyolításra, július 27-én és szeptember 14-én.


Veszprém Szlalom ügyességi autóverseny

Nevezés-gépátvétel 7:00-8:30-ig, nevezői eligazítás 9:00-kor, majd rajt.
A verseny az alábbi kategóriákban kerül kiírásra:
N1.: 0-1100ccm-ig, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
N2.: 1101-1500ccm-ig, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
N3.: 1501-ccm felett, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
A1.: 0-1100ccm-ig, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
A2.: 1101-1500ccm-ig, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
A3.: 1501-ccm felett, első és 4x4 kerék meghajtású gk,
H1.: 0-1600ccm-ig, hátsókerék meghajtású gk,
H2.: 1601-ccm felett, hátsókerék meghajtású gk,
J.: Juniorok (ccm-től független 17 éven aluliak)
N.: Nők - hölgyek(típus és ccm-től független)
P.: Proto (típus és ccm-től független)          
Abszolút (Az abszolút 1-2-3. helyezett kerül értékelésre.)

A rendezvény látogatása ingyenes. További információk ITT.

vehirsport.hu